Kenyataan Ahli PKR Masuk UMNO Disanggah Sama Sekali

KENYATAAN MEDIA

AHLI KELUAR PARTI BUKTI GAGAL PIKUL AMANAH RAKYAT

Tindakan masuk parti UMNO serta komen melalui media bahawa Parti Keadilan Rakyat tidak menyokong dalam hal-hal berhubung kebajikan rakyat oleh bekas ahli Sdr. Hassan Haroon dalam akhbar SINAR HARIAN mukasurat S7 bertarikh 12 Julai 2010 (Isnin) disanggah sama sekali sebagai tidak benar dan boleh dipertikaikan. Kenyataan beliau itu dibidas, malah hujah dakwaan kononnya pimpinan Cabang Keadilan Batu tidak memberi sokongan dalam hal dan isu kebajikan tidak timbul.

Makluman tentang pengumuman beliau telah masuk parti Umno hanya diketahui setelah disiarkan dalam akhbar Sinar Harian. Dia hadir mesyuarat agung tahunan Umno tanpa memberitahu Cabang Batu. Dia seterusnya seakan cuba mengelak dari menjawab secara langsung. Ternyata dia tidak menyatakan apakah punca sebenar untuk bertindak umum keluar parti seterusnya masuk UMNO secara terbuka semasa berlangsungnya Mesyuarat Agung UMNO Bahagian Batu di PWTC yang dirasmikan oleh bekas Naib Presiden UMNO Mohd Ali Rustam pada Ahad 11 Julai 2010.

Sebagai ahli jawatankuasa kebajikan Cabang, pengumuman yang dibuat oleh dia dilihat tindakan yang membelakangkan parti maka status keanggotaannya akan dipecat setelah dimaklumkan kepada Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat. Tindakan ini diambil setelah mengambilkira beliau isytihar keluar parti.

Dia sepatutnya berterusan komited mengalas tanggungjawab yang telah diamanahkan untuk jaga kebajikan masyarakat. Ternyata tindakan dia telah mengakibatkan masyarakat setempat melahirkan kekecewakan kerana mengkhianati kepercayaan masyarakat dan parti untuk kepentingan diri.


Yang Berhormat Chua Tian Chang (Tian Chua)
Ahli Parlimen BATU
Parti Keadilan Rakyat

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.