Terkini!! (Video & Gambar) Benarkah Penganjur Himpunan Orang Muda Kedah Bersama PM Dikenakan Tindakan KeranaLanggar Akta Perhimpunan Aman 2012? Jom Terjah!!


Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata perbuatan membawa kanak-kanak dibawah usia 15 tahun adalah menjadi satu kesalahan di bawah SEK. 4(2) Akta Perhimpunan Aman 2012 dan di bawah SEK. 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

(Gambar) Pelawak & Pelakon Terkenal Kemalangan, Kereta BMW Miliknya Terbabas Masuk Longkang.. Jom Terjah!!Foto


Mersing: Pelawak dan pelakon terkenal, Abon atau nama sebenarnya Sharizan Ahmad, 53, sanggup meninggalkan kenderaannya yang terbabas di Kilometer 13, Jalan Mersing-Endau di sini dan menumpang kenderaan lain untuk ke Dataran Pulau, Mersing, semata-mata kerana enggan menghampakan peminatnya.

Forum Implimentasi Syariah Dalam Negara Bersifat Sekular: Adakah Malaysia Menepati Syariah Islam? Inilah Punca Ust Fathul Bari Tarik Diri.. Jom Terjah!!Bekas mufti Perlis, Profesor Madya Datuk Dr Asri Zainul Abidin mengulangi pendirian beliau yang bersetuju sekiranya hukum hudud mahu dilaksanakan di negara ini.

Meskipun begitu beliau menegaskan, ia hanya boleh direalisasikan saat negara berada dalam keadaan kondusif yang bila mana penggubalan undang-undang itu dilakukan, ia menampakkan sisi indahnya Islam itu.

"Saya setuju (laksana hudud) tetapi kita kena ada kesedaran bahawa pelaksanaan hukum hudud itu perlu ada roh, ada keadaan di mana apabila hukum hudud itu dilaksanakan orang akan melihat kecantikan Islam," katanya dalam forum Implimentasi Syariah Dalam Negara Bersifat Sekular: Adakah Malaysia Menepati Syariah Islam?" di ibu negara malam bukan hanya terletak pada istilah semata-mata, namun ia perlu dizahirkan dalam konteks yang menyeluruh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.