Panazzz!!! Demo Bantah Mat Sabu.. Mohon DYMM Sultan Halang Pijak Negeri Kedah...
KAMI RAKYAT KEDAH MAHU PAS TERUS MEMERINTAH..
JGN BAGI PADA UMNO APCO PEROMPAK WANG RAKYAT!
KAH KAH KAH
KAMI MEMBANTAH MAT SABU JADI TIMBALAN PRESIDEN PAS..
SEPATUTNYA BELIAU MENJADI TIMBALAN PERDANA MENTERI..
KAH KAH KAH

Lebih 2 Juta Penduduk Pakistan Meninggalkan Rumah Akibat Banjir Besar....

KARACHI: Dunia didakwa mengabaikan krisis kemanusiaan yang semakin teruk di wilayah Sindh, Pakistan apabila banjir tahun kedua itu memaksa lebih dua juta penduduk meninggalkan rumah masing-masing, memusnahkan tanaman dan menyebabkan berjuta-juta penduduk berisiko mendapat penyakit berjangkit, kata agensi bantuan dan pemimpin politik tempatan.

Dianggarkan 300 orang mati dalam tempoh tiga bulan berikutan musim hujan yang memusnahkan 400,000 kediaman, dan menyebabkan lebih dua juta penduduk mengalami malaria, hepatitis dan penyakit berjangkit lain.

Kira-kira 70 peratus daripada sejuta penduduk tinggal di kawasan perlindungan sementara tujuh ribu penduduk dilaporkan diancam ular air.

Sebanyak 22 daripada 24 daerah dilaporkan ditenggelami banjir dengan 10 daripadanya serius termasuk berjuta-juta penduduk mengalami nasib sama dan dipindahkan kira-kira setahun lalu.

Lebih 21 juta penduduk terpaksa meninggalkan kediaman mereka dalam kejadian banjir 2010 yang menyebabkan satu perlima kawasan di Pakistan dilanda banjir dan lebih 1,000 penduduk meninggal dunia.

Menurut agensi bantuan, kesan banjir tahun ini adalah lebih buruk berbanding tahun lalu kerana kebanyakan mangsa terpaksa meninggalkan kediaman mereka dua kali berturut-turut tetapi bantuan antarabangsa dilaporkan terlalu perlahan, mengancam penduduk.

Pendapat kami adalah ia sudah sedia buruk berbanding tahun lalu, bukan kerana bilangannya tetapi kesan terhadap penduduk yang sudah sedia terjejas berikutan banjir besar tahun lalu, kata Pengarah Oxfam Pakistan, Neva Khan. Setakat ini usaha bantuan agensi antarabangsa di ketuai Pakistan belum dapat menyelaraskan sumbangan dan bantuan kerajaan.

Namun, beliau menggesa penyumbang individu dan kumpulan bantuan segera membantu sebelum keadaan lebih teruk. - Agensi

kredit : bharian.com.my

Wajarkah Mat Sabu Hadiri Majlis Di Pondok Pakya? Adakah Penganjurnya Adalah Orang Yg Sama Dengan Majlis Dihadiri Ketua Penerangan UMNO Kedah??
Malam tadi saya menerima email dari seorang yang menamakan dirinya sebagai Pengundi Tegar PAS Yan yang mempertikaikan adakah kewajaran Timbalan Presiden PAS Pusat untuk datang berceramah di Sekolah Pak Ya, Batu 16???

Beliau mempertikaikan siapa yang berada di belakang penganjuran Majlis Memperingati 27 Syuhada yang bakal berlangsung pada 22 September 2011 nanti...

Penganjur ini juga pernah menganjurkan Majlis Hi-Tea dan Kutipan Dana pada 25 April 2011 bersama dengan Ketua Penerangan UMNO Kedah.

Beliau juga memuat naik gambar2 yang boleh kita tengok dan insafi bersama mutakhir ini.

Ketua Penerangan UMNO Kedah sedang memberi ucapan di Majlis Hi-Tea di Pondok Pakya

Antara mereka yang terlibat dengan penganjuran Majlis Memperingati 27 Syuhada

Keakraban Ketua Penerangan UMNO Kedah dengan Haji Najib Fahmi Haji Yahya

Lanjut Menyusul
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.