DS Nizar, MB Perak Beroleh Cucu Kedua Di Bulan Ramadhan

Tahniah diucapkan kepada Dato Seri Nizar Jamaluddin yang dianugerahkan cucu kedua hari ini.

Anak sulung kepada Dato Seri Nizar, Ustazah Faatihah telah melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.85kg jam 3.12 petang tadi di Pusat Perubatan Ar Ridzuan, Ipoh.

Dato Seri Nizar kini mempunyai sepasang cucu lelaki dan perempuan, yang sulung bernama Nuur Insyiraah yang kini berumur setahun empat bulan.

Kita nantikan nama cucu lelaki Dato Seri Nizar ini.

Sambutan Ramadhan dan juga Aidilfitri tahun ini sudah pastinya bertambah meriah buat Dato Seri Nizar dan juga Datin Seri Fatimah dengan kehadiran orang baru didalam keluarga mereka.
Datin Seri Fatimah Taat bersama cucu keduanya

Sumber Foto: Facebook/Sahabat Dato' Seri Ir Hj Mohammad Nizar Jamaluddin's Photos

Pengetua 'rasis': Pasukan petugas tak serius, kata DAP

DAP menyifatkan pengumuman Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tentang penubuhan pasukan petugas bagi menyiasat kenyataan seorang pengetua yang didakwa rasis sebagai tidak masuk akal "selepas berdiam diri selama seminggu".

Setiausaha publisitinya Tony Pua berkata, keputusan itu jelas merupakan pertimbangan yang datang kemudian setelah Ketua Pengarah Kementerian Pelajaran Tan Sri Alimuddin Mohd Dom mengeluarkan kenyataan bahawa isu itu "selesai" dan "disebabkan salah faham".

"Malangnya, orang awam tiada keyakinan langsung bahawa pasukan petugas itu mampu memberikan hasil yang memuaskan kerana menteri sendiri yang menetapkan kaedah perlaksanaannya," kata Tony (kanan) yang jug ahli parlimen Petaling Jaya Utara.

Muhyiddin semalam mengarahkan sebuah
pasukan petugasditubuhkan untuk menyiasat dakwaan pengetua sebuah sekolah di Kulai, Johor secara terbuka menghamburkan ucapan rasis pada pelajar.

Beliau berkata, pasukan petugas itu dibentuk bagi mendapatkan fakta berkaitan dan merancang tindakan lanjut ekoran emosi pelbagai pihak semakin bergelora.

Menurut laporan polis yang tersebar, pengetua SMK Tunku Abdul Rahman Siti Inshah Mansor didakwa mengeluarkan kata-kata berkenaan pada 12 Ogos ketika mengulas masalah disiplin pelajar.

Dalam satu kenyataan hari ini, Tony berkata, berbeza dengan timbalannya Datuk Dr Wee Ka Siong, Muhyiddin yang juga menteri pelajaran masih enggan mengecam kenyataan itu.

"Tindakannya, atau dalam kes ini, tiada tindakan, terus merosakkan konsep 1Malaysia yang dicadangkang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk mempromosikan perpaduan nasional," katanya.

SABM: Laporan harus boleh diteliti orang awam

Tony juga mempertikaikan kenapa pasukan petugas yang dibentuk itu tidak menetapkan sebarang tarikh akhir bagi melengkapkan siasatannya.

Katanya, ini menunjukkan timbalan perdana menteri tidak serius menyelesaikan masalah ini daripada akar umbinya dengan cepat terhadap kakitangannya.

"Pembentukan pasukan petugas hanya bertujuan menenangkan sementara kemarahan dan kesedihan rakyat Malaysia sementara kementerian cuba membeli masa bagi 'menyelesaikan' isu ini untuk kali kedua," kata Tony lagi.

Tony juga membangkitkan persoalan sama ada kes terbaru melibatkan isu yang sama di Sungai Petani Kedah akan turut membentuk lebih banyak kali pasukan petugas bagi menyiasatnya.

Sementara itu, mengulas isu yang sama, sebuah kumpulan Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM) pula mengalu-alukan penubuhan pasukan petugas yang diharapkan menjalankan siasatan yang adil, telus serta terperinci.

SABM juga berharap, laporan pasukan tersebut boleh diteliti oleh pihak awam.

"Kami menyeru pihak kerajaan untuk mengambil tindakan segera bagi melaksanakan cadangan yang dikemukakan oleh pasukan petugas tersebut," kata kumpulan itu dalam satu kenyataan semalam.

"Kami menyeru setiap warganegara Malaysia untuk menyampaikan pesanan yang jelas bahawa kita sebagai masyarakat yang sivil dan bertamadun, tidak akan bertolak ansur terhadap sebarang bentuk
diskriminasi perkauman yang dilihat agak ketara sejak kebelakangan ini."

Kain Rentang Yang Paling Lawak Di Dunia... Jom Layannn...


Pejuang bangsaku BODOH rupanya.. mana aku tak kata BODOH, cuba baca betul-betul apa yang ditulis pada Banner mereka ini ' Majlis Sabutan Ramadzan Al Murabak Dan Majlis Berbuka Puasa'.
Buat malu bangsa saja.. pejuang Melayu konon.. mengeja macam Bangla saja.. kah.. kah.. kah..

~ Sambutan dieja Sabutan
~ Ramadhan dieja Ramadzan
~ Al Mubarak dieja Al Murabak (nasib baik tak dieja Murtabak)

Mungkin juga bagi menjimatkan kos atau bagi menyapu untung yang lebih banyak mereka telah membayar seorang Bangla untuk menyiapkan Banner untuk mereka.. disebabkan ketika sedang berkerja si Bangla itu terfikir untuk berbuka dengan Murtabak jadi Mubarak pun bertukar menjadi Murabak..

Hangpa buat lawak la.. UMNO Jelutong.. kah.. kah.. kah.. Bodo macam kayu!!

by Anak Sungai Derhaka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.