Terdedah Lagi!! Tangki Plastik 1Malaysia Hanya RM500 sebiji Tapi RM2,500 Yang Depa Sapu... Jom Terjah!!!


KUALA LUMPUR, 4 OKTOBER: Harga tangki air plastik sehingga lima kali ganda dari harga pasaran telah menimbulkan keraguan dan mengejutkan ramai pihak dengan peruntukan RM100 juta oleh Kerajaan Persekutuan Barisan Nasional dalam Belanjawan 2013 mereka untuk Sabah dan Sarawak bagi menyediakan 40,000 tangki plastik untuk simpanan dan tadahan air rakyat di kawasan pedalaman negeri tersebut.Menurut Ahli Parlimen Kota Kinabalu Dr. Hiew King Cheu, harga RM2,500 setiap sebuah tangki plastik adalah tidak masuk akal dan tidak boleh diterima.

“Dalam satu semakan yang dibuat untuk sebuah tangki yang hampir serupa dengan tangki 1Malaysia yang dibekalkan sebelum ini, kita dapati harga sebenarnya cuma sekitar RM500 sebuah. Jika ditambah dengan kos pengangkutan dan keuntungan, ia tidak akan semahal itu,”Gempar Hangit!! (Gambar) Ahli Parlimen Kinabatangan Suka Kumpul Teddy Bear & Bermain Dengan Anak Patung Barbie, Ini Buktinya.. Jom Terjah!!!

 

Agak kelakar disitu, seorang ahli parlimen yang kami kira anda semua kenal, Bung Moktar Radin, ahli parlimen Kinabatangan telah di’tweetjack’ atau lebih manis disebut ‘twitjek’ oleh isterinya sendiri, Zizie Izette.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.