Felda Akan Dibubar.... Hutang Peneroka Akan Dimansuhkan? Tapi Bila.....

Pakatan Rakyat akan membuktikan keseriusan mereka bagi memenuhi ikrar Buku Jingga bahawa semua perladangan Felda akan dibubarkan dalam tempoh 100 hari Pakatan mengambil alih Putrajaya.

Sebagai gantinya tanah seluas 367,000 hektar milik Felda akan diagihkan kepada sekurang-kurang 79, 000 orang di bawah Persatuan Anak-anak Peneroka Felda (ANAK).

NONEPengerusinya, Mazlan Aliman (tengah) berkata NGO itu bersedia menjalankan pendaftaran bulan depan bagi menyaring permohonan anggotanya untuk mendapatkan tanah.

"Kami sedar proses saringan mungkin mengambil masa, jadi kami akan edarkan borang permohonan pada perhimpunan kami 28 Mei ini dan membuat saringan selepas itu.

"Kami akan bekerjawasama jawatankuasa kemajuan kampung (JKKK), agensi parti (komponen Pakatan) dan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan untuk memungut permohonan dan melakukan saringan,” kata Mazlan pada sidang akhbar hari ini.

Menurutnya, anak-anak peneroka di bawah lingkungan pendapatan tertentu dan bekas anggota tentera yang dijanjikan tanah apabila mereka bersara yang menyertai skim itu akan diberikan keutamaan.

"Jika kita beri 10 ekar setiap orang, sekitar 79,000 orang akan mendapat faedah tetapi kita sedang mempertimbangkan memberi lima ekar kepada setiap orang supaya lebih ramai dapat memiliki tanah,” kata Mazlan.

Beliau juga berkata ANAK akan mencadangkan kepada Pakatan supaya memasukkan dalam manifestonya bahawa semua hutang oleh peneroka kerana kos menanam semula melalui Felda dimansuhkan.

"Beberapa bulan lalu, seorang lelaki di Negeri Sembilan menunjukkan kepada saya bahawa hutangnya telah bertambah kepada RM95,000... ini sesuatu yang membebankan," katanya.

Video - Krisdayanti Hamil 4 Bulan Selepas Baru Sebulan Bernikah : Apa Kata Ulama'?
Penyanyi terkenal Indonesia, Kris Dayanti mengakui dia kini hamil empat bulan selepas bernikah dengan usahawan dari Timor Leste, Raul Lemos pada 20 Mac lalu.

Tegasnya, hal itu sudah pun terjadi dan dia serta suaminya terima ketentuan itu dengan hati yang terbuka.

"Kehamilan ini sudah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul pula cerita yang tidak betul. Kononnya, saya gugurkan anak," katanya.


Atta Sudah Menduga KD Hamil Di Luar Nikah (Petikan Inilah.com)

Kehamilan Krisdayanti sudah ditebak oleh Atta, mantan istri Raul Lemos. Atta mengetahui KD dan Raul pernah tinggal bersama sebelum menikah.

Mantan istri Raul Lemos, Silvalay Noor Athalia atau yang biasa dipanggil Atta, tidak merasa kaget mendengar kabar kehamilan diva penyanyi pop Krisdayanti yang baru bulan kemarin menikah, kini sudah hamil beberapa bulan.

Atta sudah mengetahui sebelum Krisdayanti dan Raul akad nikah, karena keduanya sudah pernah tinggal bersama.

"Aku sudah tahu. Waktu itu Raul masih suami saya, dia (KD) juga sudah tinggal sama Raul," ujar Atta saat dihubungi melalui telepon, Senin (18/4).

Sejak perceraiannya dengan Raul, Desember 2010, Atta sudah tidak mau ikut campur dengan urusan Raul. Tapi diperjelas oleh Atta bahwa KD pernah menginap dibekas rumah yang ditempati Atta. Ia malah bertanya, "Kapan bikin anaknya?'

"Aku dapat kabar kalau Raul ke Jakarta dia tinggal di rumah bekas Anang. Kalau di Timor Leste dia tinggal di bekas rumah aku. Ditanya dong bikin anaknya kapan? Pokoknya yang menyangkut Raul dan KD aku nggak peduli," tuturnya.FPI: Anak Yang Dikandung KD Anak Haram (Petikan Kapanlagi.com)

Krisdayanti KD Hamil 4 Bulan Foto Video
Pengakuan Krisdayanti yang mengakui jika dirinya sedang hamil 4 bulan membuat pro kontra di kalangan ulama. Pasalnya, KD baru saja menikah pada tanggal 20 Maret lalu, namun sudah mengaku hamil 4 bulan.
Ketua Front Pembela Islam (FPI) DKI Jakarta, Habib Selon mengatakan jika apa yang dilakukan oleh KD lebih dari perbuatan mengumbar aurat dan kumpul kebo.

"Di Islam, ada dua hukumnya. Pertama, kalau dia hamil 4 bulan, sebelum ada pernikahan, maka anaknya disebut anak zinah, dan bapak ibunya boleh untuk dirajam," ujar Habib saat dihubungi KapanLagi.com™, Selasa (19/4).

Habib melanjutkan, jika kehamilan itu sudah berusia di atas enam bulan kemudian dilanjutkan menikah, maka anak yang dihasilkan nantinya bisa disebut anak haram.

"Jadi, kalau pengakuan dia seperti itu, silakan dinilai sendiri saja," ujar Habib yang keras menentang perzinahan dan pornografi itu.

Sebelumnya, di sebuah tabloid wanita, Krisdayanti mengaku jika dirinya sedang hamil 4 bulan. Pengakuan ini dikatakan KD karena dirinya tak mau nantinya kehamilannya menjadi masalah.

Keputusan Dan Kedudukan Liga Piala Super Malaysia

PERAK 1 : 1 TERENGGANU

SELANGOR 1 : 0 SABAH

PERLIS 1 : 5 KELANTAN

FELDA UNITED 2 : 1 K.LUMPUR

PAHANG 1 : 1 N.SEMBILAN

T-TEAM 1 : 1 JOHOR FC

HARIMAU MUDA : KEDAH (20/4/11)http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/207384_220302961318050_169759156372431_1032519_1354734_n.jpg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.