Gempar!! Menteri Akui Rakyat Terbeban Dengan Kenaikan Kos Sara Hidup : Hanya 3 Barang Naik, 10 Kerajaan Bantu.. Jom Terjah!!!


Meskipun rakyat terbeban dengan kenaikan kos sara hidup terutamanya kenaikan harga petrol, gula dan tarif elektrik, namun mereka tidak perlu melupakan 10 bantuan yang masih diberikan kerajaan, kata Datuk Ahmad Maslan (gambar).
Timbalan Menteri Kewangan itu berkata 10 bantuan rakyat itu termasuk Bantuan Rakyat 1Malaysia, bantuan kepada nelayan dan pesawah serta peruntukan kesihatan yang 99% disubsidikan kerajaan.
"Ini bukan pengumuman baru yang saya sebutkan. Tidak ada negara dalam dunia ini memberikan pakej bantuan sebanyak ini kepada rakyat.

Allahu Rabbi!! Amanah Dikhianati: YDP 2 Perkim, Profesor Emeritus Datuk Dr. Ariffin Suhaimi Disabitkan Kesalhan Menipu RM3.612 Juta.. Jom Terjah!!

Yang Dipertua 2 PERKIM dan dua ahlinya disabit menipu RM3.612 juta

SHAH ALAM: Yang Dipertua 2,Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM), Profesor Emeritus Datuk Dr. Ariffin Suhaimi, dan dua bekas ahli PERKIM; Datuk Baharin bin Baba, dan Abas bin Adam disabitkan dengan kesalahan menipu.

Mereka didakwa menipu sebagai Pemegang Amanah kepada Projek Menaikkan Taraf Laluan B9/ FT015 dari Lapangan Terbang Subang ke Hospital Sungai Buloh (Fasa 1) berjumlah RM3.612 juta.


Hakim Mahkamah Sesyen Jenayah Khas (Rasuah), M.Bakri bin Abdul Majid menjatuhkan hukuman tersebut  di akhir kes pembelaan pada pagi tadi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.