Hangat!!! Gambar2 Datuk Siti Nurhaliza Menyertai Askar Wataniah.. Siap Dengan Pakaian Seragam Bergambar Di Samping Menteri


Jika sebelum ini sudah dikhabarkan bahawa Dato Siti Nurhaliza akan menyertai wataniah, kini beliau sudahpun mengotakan khabar itu setelah menghantar borang penyertaan dan menerima seragam anggota berkenaan. Tetapi yang bagusnya, bukan Dato Siti sahaja, beberapa selebriti lain juga menyertai badan tersebut di antaranya Shaheizy Sam, Intan Ladyana, David Teo, Ana Raffali dan Aizat. Menurut Dato Siti beliau pernah terlibat dalam latihan lasak ketenteraan untuk sebuah program. Jadi harap Dato siti dapat menyesuaikan diri hidup di dalam alam tentera ya.


Lain pula dengan pelakon popular 2010 ni, Shaheizy Sam. Katanya, menyertai askar wataniah adalah bagi menunaikan cita-cita arwah ayahnya kerana sebelum ini ayahnya memang menggalakkan dia menyertai bidang berkenaan sementara boleh mempelajari lebih banyak ilmu ketenteraan yang sememangnya menyeronokkan.

Tahniah untuk semua selebriti yang menyertai anggota wataniah, mereka memang patut dipuji kerana mungkin dengan cara ini lebih ramai lagi rakyat malaysia berminat untuk menyertai wataniah.

Suara Ketua Pembangkang Mula Bergema Di Dewan Rakyat - Hukuman Gantung 6 Bulan Sudah Berakhir.


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama tiga ahli parlimen yang lain kembali ke Dewan Rakyat hari ini selepas menjalani hukuman digantung enam bulan.

Anwar (PKR-Permatang Pauh) bersama Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor), Azmin Ali (PKR-Gombak) dan R Sivarasa (PKR-Subang) diberi sambutan meriah oleh rakan-rakan ahli parlimen Pakatan Rakyat.

Mereka dihadiahkan empat jambangan bunga oleh penyokong Pakatan. Sivarasa dilihat memegang sebuah pembesar suara bagi melambangkan kebebasan bersuara yang cuba disekat berikutan penggantungan mereka itu.

Anwar diarahkan keluar dewan pada Disember lalu selepas Jawatankuasa Hak dan Kebebasan mendapati beliau bersalah kerana cuba memesongkan Dewan Rakyat berhubung kempen 1Malaysia kerajaan.

Karpal, Azmin dan Sivarasa, pula diarahkan keluar kerana menyokong Anwar dan menuntut Speaker membenarkannya mempertahankan dirinya pada sidang tahun lalu.

Gambar2 Fenomena Gerhana Bulan Penuh Pagi Tadi

Sebiji telur berada dalam keadaan berdiri ketika berlakunya gerhana bulan penuh. Apakah ertinya semua ini? Subhanallah!!!Fenomena gerhana bulan penuh telah berlaku pada awal pagi Khamis iaitu gerhana paling gelap dalam tempoh 11 tahun apabila bulan melintasi umbra. Ini akan berlaku bermula jam 1.24 pagi untuk selama 100 minit dan menjadi gelap sepenuhnya pada jam 3.22 pagi.

Apa yang lebih menarik ialah fenomena itu berlaku sebanyak dua kali tahun ini, sekali lagi pada 10 Disember nanti selepas kali terakhir berlaku pada awal pagi tadi.

# Fasa penumbra (P1) Gerhana Bulan Penuh akan berlaku pada jam 1.25 pagi namun kesan kenampakan Gerhana Bulan Penuh masih tidak dapat diperhatikan memandangkan bulan merentasi bayang penumbra yang kurang gelap.
# “Gerhana yang jelas dapat dilihat semasa bulan memasuki bayang umbra bumi (U1) mulai jam 2.23 pagi sehingga gerhana maksimum berlaku pada jam 4.13 pagi.

# “Bulan akan mula keluar dari bayang umbra bumi (U3) pada jam 5.03 pagi dan keluar sepenuhnya dari bayang Bumi (U4) pada jam 6.02 pagi,”

# Angkasa itu menyatakan bahawa gerhana masih terus berlaku sehingga jam 7.01 pagi tetapi fenomena tertidak dapat disaksikan pada waktu terbabit kerana bulan berada di kawasan bayang penumbra bumi yang kurang gelap.
.. Penumbra jam 2.23 am

Gerhana Bulan Penuh 3.04 amKlik link dibawah ini untuk menyaksikan Live Video Webcasting dari jam 1:25 pagi hingga 7:01 pagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.