PM Haji Najib Sangkal Laporan Isterinya Hajjah Rosmah Berbelanja Sakan di Sydney, Berita Nie "Sengaja Direka"... Jom Terjah..Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mempertahankan Datin Seri Mansor Rosmah dengan mendakwa bahawa laporan kononnya isteri beliau berbelanja sakan di Sydney baru-baru ini "sengaja direka" untuk memburukkan imej mereka.

Beliau menjawab soalan yang dikemukakan oleh seorang pengguna di Twitter yang meminta beliau untuk mengesahkan sama ada tulisan di blog fesyen Australia - Frockwriter yang menganggarkan isterinya membelanjakan sekitar A $100,000 (RM323,000) untuk membeli pakaian oleh pereka terkenal.

NONE"Ini cerita yang dibesar-besarkan dan sengaja direka untuk menjejaskan persepsi rakyat tentang pemimpin mereka," katanya di Twitter malam tadi.

Sebelum ini, wartawan fesyen Patty Huntington dalam blognya Frockwriter mendedahkan bahawa Rosmah ‘berbelanja sakan’ membeli pakaian pereka eksklusif di Sydney, Australia. Tulisannya kemudian dipetik oleh akhbar The Sydney Morning Herald pada 21 Januari.

Dalam seksyen 'Private Sydney' kolumnis akhbar itu, Andrew Hornery memanggil Rosmah sebagai "first lady of shopping', kerana dikatakan telah membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

carl kapp sydney designerMemetik pereka fesyen Sydney Carl Kapp (kiri), kolumnis itu melaporkan bahawa "pelanggan terbesar" Kapp telah membelanjakan jumlah yang mengejutkan sewaktu "percutian peribadi" di sana.

Menurut kolum itu lagi, Rosmah dan Najib, semasa cuti tersebut,
menginap di penthouse A$20,000 (RM65,100) semalam di Hotel Darling.

Dengan tajuk 'Super Kerr Now a Model Citizen', kolum itu turut melaporkan bahawa Rosmah telah meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan Kapp ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Negara2 Terbaik Untuk Perniagaan, Inilah Banciannya... Di mana Kedudukan Negara Kita???Negara terbaik untuk perniagaan dunia - Singapura

Berikut senarai terbaru negara-negara terbaik dan paling senang untuk berniaga yang dikumpulkan daripada bancian terhadap 183 negara dunia. Negara jiran kita Singapura menduduki senarai paling atas dalam keseluruhan 183 negara lain di dunia sebagai negara yang paling mudah untuk para usahawan memulakan perniagaan mereka di sana. Singapura meninggalkan semua negara lain dunia termasuklah Amerika, Hongkong dan lain-lain

Lihat senarainya di bawah:

 1. Singapura
 2. Hong Kong
 3. New Zealand
 4. Amerika
 5. Denmark
 6. Norway
 7. UK
 8. Korea Selatan
 9. Iceland
 10. Ireland
Ini pula senarai negara paling susah untuk berniaga dan amat tidak kondusif lansung untuk para usahawan memulakan perniagaan mereka di sana. Negara Chad menduduki senarai ke 183 paling teruk untuk para peniaga dengan diikuti oleh Republik Afrika Tengah:
 1. Chad
 2. Republik Afrika Tengah
 3. Rep. Congo
 4. Eritrea
 5. Guinea
 6. Rep Dem Congo
 7. Venezuela
 8. Guinea Bissau
 9. Benin
 10. Haiti
Ok semua yang terbaik dan terburuk kita dah ketahui tentu semua nak tahu bagaimana kedudukan negara kita agaknya dan bagaimana dengan negara jiran kita yang lain seperti Indonesia, Thailand, Vietnam dan sebagainya:
 • Thailand - 17
 • Malaysia - 18
 • Jepun - 20
 • Taiwan - 25
 • Brunei - 83
 • Sri Lanka - 89
 • China - 91
 • Vietnam - 98
 • Pakistan - 105
 • Bangladesh - 122
 • Indonesia - 129
 • India - 132
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.