David Teo Selesaikan Kontroversi Tentang Bonus - Shaheizy Sam Berpuashati

david teo

David Teo berpendapat ada pihak yang cuba timbulkan kontroversi

Shaheizy Sam berpuas hati dengan apa yang dia dapat ketika majlis pemberian bonus tersebut. Begitu juga dengan lain-lain penerima, seperti Bob (Ismail Bob Hashim) yang mendapat sebuah kenderaan, juga yang lain-lain

Itulah jawapan Ketua Pengarah Operasi Metrowealth, David Teo bila diajukan mengenai khabar angin yang mengatakan Shaheizy Sam bakal meninggalkan Metrowealth kerana tidak berpuas hati dengan bonus yang diberikan.

Apabila ditanya tentang mekanisma pemberian bonus tersebut, David Teo tidak mahu menjelaskan kerana mengganggap itu adalah rahsianya dengan penerima dan taktik dia menjalankan bisnes.

Yang penting kedua-dua belah pihak berpuas hati dengan bonus yang diterima daripada syarikat produksi tersebut. David Teo menetapkan bahawa filem yang melepasi target box office (RM4 juta) layak untuk menerima bonus tahunan.

Lagi yang peliknya menurut David Teo isu tidak puas hati itu disampaikan oleh orang lain dan bukan penerima sendiri. Nampaknya macam ada pihak yang cuba menghuru harakan keadaan, mungkin sebab jeles dengan Shaheizy Sam yang menerima sebuah rumah mewah dari Metrowealth.


Sumber: LimauAis

Bahaya Kebocoran Di Loji Nuklear : Lebih 51 Ribu Penduduk Dipindahkan


Ketua Setiausaha Kabinet Jepun, Yukio Edano, mengesahkan berlaku letupan dan kebocoran radiasi di loji jana kuasa nuklear Tokyo Electric Power Co's (TEPCO) Fukushima Daiichi.

“Kami sedang mengkaji punca letupan itu dan situasinya dan kami akan membuat pengumuman kepada orang ramai apabila mendapat maklumat lanjut,” katanya di Tokyo.

Sebelum itu pada kira-kira jam 3.30 waktu tempatan, satu letupan kedengaran di sebuah loji nuklear di Sendai, Jepun yang menimbulkan kebimbangan reaktor itu akan musnah dan menyebabkan bahan radioaktif tersebar.

japan tsunami and earthquake 2011 nuclear power plant fukushima no 1Menurut Tokyo Power Electric Co yang menguruskan Loji Fukushima Dai-ichi di Sendai menyatakan tidak pasti letupan di loji berkenaan yang menyebabkan satu dindingnya runtuh, mengandungi reaktor nuklear.

Bagaimanapun mereka mengesahkan empat pekerja tercedera akibat kejadian itu.

Paparan TV Jepun menunjukkan salah satu dinding bangunan terbakar hangus dengan hanya meninggalkan rangka besinya.

Jurucakap kerajaan, Yukio Edano menyatakan semua penduduk dalam lingkungan 10 kilometer dari loji berkenaan patut dipindahkan.

NONEWalaupun berdepan dengan kemusnahan, wakil Suruhanjaya Keselamatan Nuklear Jepun Ryohei Shiomi berkata ia tidak akan merebak dari lingkungan 10 km dan kebanyakan 51 ribu penduduk di sekitar telahpun dipindahkan.

Pasukan keselamatan Jepun termasuk lebih 50 ribu tentera dikerah membantu bagi memastikan kemalangan dan kebakaran dapat diatasi serta menyelamatkan mangsa akibat bencana alam paling teruk dalam tempoh 140 tahun ini.

Kadar rasmi kematian setakat jam 5 petang waktu tempatan ialah 413 dengan 784 disahkan hilang dan 1,128 tercedera.

Bagaimanapun media tempatan melaporkan lebih dari 1,300 terbunuh.

NONE200 hingga 300 mayat dijumpai di pantai Sendai, bandar paling hampir dengan pusat gempa bumi semalam.

Lebih 215 ribu rakyat kini berlindung di 1,350 pusat pemindahan di lima wilayah berbeza.

Impak sebenar masih tidak dapat dikenal pasti.

Kemusnahan teruk dilaporkan di wilayah Miyagi kerana gempa bumi berukuran 8.9 pada skala Richter semalam dan tsunami yang memusnahkan pelbagai kawasan terutamanya di bandar Sendai dan kawasan timur Jepun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.