Pendedahan!!! Aktiviti Tidak Bermoral, Menjijikkan... Kondom dan Tisu Basah Bertaburan, Siapa Punya Kerja Nie???

MELAKA - Benteng yang dibina di sepanjang Pantai Sungai Tuang hingga ke Pantai Tanjung Dahan, di sini, sebagai penahan ombak, malah turut menjadi lokasi remaja melakukan maksiat.

Lebih mengejutkan, perbuatan tidak bermoral itu dilakukan tanpa mengira waktu dan semakin ‘panas’ menjelang malam.


Pihak berkuasa beberapa kali melakukan serbuan dan tangkapan terhadap beberapa pasangan yang asyik memadu asmara, malah lebih mengejutkan terdapat juga pasangan merakam video aksi berahi mereka untuk dijadikan koleksi peribadi.


Lebih menjijikkan, kondom dan tisu basah turut mengotori kawasan benteng berkenaan.


Menyedari aktiviti tidak bermoral semakin menjadi-jadi, penduduk tempatan mengambil inisiatif memantau keadaan pantai dan menegur pasangan yang menunjukkan aksi mencurigakan.


Penduduk, Md Zamri Bashir, 39, berkata, aktiviti maksiat lebih ketara pada waktu malam berikutan kemudahan lampu yang tidak mencukupi dan sebahagiannya tidak berfungsi.“Kami bimbang dengan aktiviti tidak bermoral ini, lebih-lebih lagi ia membabitkan penuntut institusi pengajian tinggi dan pelajar,” katanya kepada Sinar harian, semalam.

Sementara itu, Setiausaha Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) Telok Gong, Mohd Ali Hanafiah Jamat berkata, dia juga kesal dengan penemuan kondom yang bersepah di kawasan berkenaan, membuktikan adanya aktiviti maksiat.

“Pihak berkenaan perlu memantau kawasan riadah di pantai ini, begitu juga masyarakat dan pengunjung diharap dapat memberi kerjasama menangani gejala ini.

Ahli Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG), Hasni Yang Ghazali pula berkata, masalah membabitkan pasangan memadu kasih di benteng berkenaan perlu diberi tumpuan.

“Kami akan panjangkan isu ini dalam mesyuarat Ahli Majlis MPAG yang akan di adakan,” katanya.

Inilah Penyanyi Wanita Berusia 41 Tahun Yang Terus Bertekad Tidak Akan Berkahwin Setelah 5 Kali Gagal Dalam Percintaan.. Bertukar Hobi Pelihara Kucing La Pulak...

Adibah Noor gembira dikelilingi teman-teman rapat dan kucing-kucingnya. Foto SAMUEL ONG

PETALING JAYA: Penyanyi bersuara lantang, Adibah Noor, 41, nekad tidak mahu berkahwin kerana serik untuk bercinta lebih-lebih lagi dia pernah putus kasih sebanyak lima kali.

Adibah berkata, pengalaman pahit itu membuatkan penyanyi yang popular dengan lagu Terlalu Istimewa itu tidak sanggup melalui masalah yang sama lagi.

"Bayangkan, lima kali saya putus cinta dan semua tak mahu berkahwin dengan saya. Dan sejujurnya, saya serik dan tak mahu kahwin.

"Dengan usia sebegini, lebih baik saya jaga diri sendiri serta keluarga dan fokus pada kerjaya seni. Alhamdulillah, keluarga tidak pernah mendesak, malah mereka faham dengan apa yang saya inginkan," katanya.

Tambah Adibah, sejak berstatus solo, dia mula membela kucing dan kini mempunyai hampir 20 ekor, malah binatang peliharaan kesayangannya itulah yang menjadi penghibur di rumah.

Bukan sekadar kucing, Adibah juga merasakan hidupnya cukup sempurna walaupun tanpa lelaki bernama suami di sisi kerana mempunyai teman-teman rapat yang sentiasa bersamanya ketika susah dan senang.

"Saya mempunyai sekumpulan rakan perempuan yan masih lagi bujang dan kami telah berjanji untuk menjaga antara satu sama lain.

"Selain keluarga, mereka inilah yang sentiasa bersama saya ketika susah dan senang. Bagaimanapun, saya tidak menolak sekiranya takdir telah menentukan jodoh saya," ujarnya.

Dalam pada itu, walaupun dia sering menghiburkan pasangan-pasangan pengantin dengan membuat persembahan di majlis-majlis perkahwinan, hal itu tidak pernah menjadi satu emosi untuknya.

Malah, Adibah telah menghasilkan sebuah lagu baru khas buat pasangan yang bergelar 'Raja Sehari' berjudul Ke Sana Denganmu, dengan menampilkan rakan duet, Sam (Innuendo).

"Lagu tersebut akan menjadi single terbaru saya dan ia sebenarnya dihasilkan kerana saya kerap diundang menyanyi di pelbagai majlis perkahwinan dan seperti biasa, lagu-lagu sama sahaja yang dinyanyikan.

"Justeru itu, saya ambil inisiatif, apa salahnya kalau saya muncul dengan lagu baru khas buat pasangan pengantin pula. Kemudian, selepas muncul idea itu, saya menghasilkan lirik disamping Aznan Abu Hassan yang menghasilkan lagunya," Kata Adibah.

Sementara itu, Adibah bakal muncul sebagai pengacara program Fab Skuad bermula 26 November ini, setiap Sabtu, pukul 7.30 malam menerusi saluran TV3.

Fab Skuad merupakan sebuah program baru yang memaparkan sebuah pasukan skuad khas yang membantu surirumah atau wanita yang bekerjaya membersih dan menguruskan kediaman mereka.

Video2 Sekitar Sidang DUN Kedah... Peruntukan Perayaan Agama Dan Budaya Tanpa Pilih Kasih Diberikan Kepada Semua Exco Dan Adun - Hebat PR Memerintah Negeriku...ALOR SETAR – Kerajaan Negeri Kedah tidak mengamalkan sikap pilih kasih dalam sebarang aktiviti perayaan agama dan kebudayaan apabila memberikan peruntukan perayaan tanpa mengira fahaman politik kepada semua Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan Ahli Dewan Undangan Negeri.

Pengerusi Jawatankuasa Belia & Sukan, Kesenian & Warisan, Kebudayaan, YB Dato’ Ir. Amiruddin Hamzah berkata, melalui kertas Majlis Mesyuarat Kerajaan No. F 207/93 setiap ahli majlis mesyuarat kerajaan negeri tanpa mengira parti yang di wakili diberikan peruntukan sebanyak RM5000 dan Ahli Dewan Negeri sebanyak RM3000 setahun bagi maksud perayaan.

Beliau menjelaskan dalam jawapan bertulis bagi menjawab persoalan daripada YB Encik Mohamad Radzhi Salleh (Lunas – Bebas), mengenai perayaan agama dan kebudayaan yang dijalankan mengikut pengasingan politik, semasa Mesyuarat Kedua Penggal Keempat Dewan Undangan Negeri Kedah yang ke -12.

“Pihak kerajaan negeri tidak tidak sama sekali menyambut perayaan kebudayaan secara pengasingan politik.

“Setiap perayaan yang dianjur untuk semua lapisan masyarakat,  semua orang akan dijemput  tidak mengira warna kulit, adat budaya, dan fahaman politik. Pihak kerajaan negeri tidak pernah mengeluarkan kenyataan atau peraturan untuk menjemput pihak-pihak tertentu sahaja bagi menghadiri satu-satu perayaan dan majlis negeri,” jelasnya.

Beliau turut menjelaskan bahawa sehingga kini masih belum ada cadangan untuk memberikan peruntukan tambahan kepada setiap wakil rakyat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.