LIVE STREAMING Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat DS Anwar Ibrahim Bersama Pimpinan Pakatan Rakyat.. Jom Ikuti!!!

Siaran Langsung LIVE STREAMING Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat DS Anwar Ibrahim Bersama Barisan Pimpinan Pakatan Rakyat Malam Ini Dari Tapak Ekspo Pertanian, Seberang Jaya. 

Siaran Langsung Ini Akan Bermula Jam 0900 Malam Ini...

Kita Bongkar Tip2 Cara Untuk Jimatkan Petrol Anda..., Banyak Manfaat.. Jom Terjah!!!

tips2 untuk jimat minyak,melalui pengalaman sendiri dan kawan2 :)
16 Tips Jimat Minyak Kereta


Tip-tip bagaimana anda boleh menjimatkan petrol anda.


1.Isi minyak sebelah malam, atau awal pagi apabila cuaca sudah sejuk

Mengisi minyak pada waktu malam, akan mengurang gas dalam petrol atau diesel. Kandungan gas dikatakan banyak pada waktu siang yang panas, di mana setiap liter yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gas dalam kandungannya. Benar atau tidak,Ini berdasarkan pengalaman sendiri. Memang benar. Ada perbezaannya. Penggunaan petrol lebih lama bertahan jika di isi pada waktu malam.

2.Isikan minyak sehingga tangki penuh

Minyak atau petrol cepat habis jika ruang tangki banyak yang kosong. Benarnya tips ini memang ada. Minyak atau petrol akan meruap. Semakin besar ruang semakin banyak minyak atau petrol meruap. Petrol yang meruap tidak dapat dibakar oleh enjin. Dicadangkan juga penuhkan semula tangki apabila tangki separuh kosong. Jangan tunggu sehingga meter pada tanda “E” baru diisi. Semakin banyak ruang kosong semakin banyak petrol meruap, maka lebih cepat habis.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.