Hangat!!! Naib Presiden PKR Tian Chua "DISERGAH" KM Pulau Pinang Lim Guan Eng Isu DAP Bersetuju PAS Laksanakan Hudud.. Jom Terjah!!!

Lim Guan Eng dan para pemimpin DAP berharap Tian Chua berhenti mengulangi pembohongan berkenaan persetujuan DAP terhadap pelaksanaan hokum hudud oleh PAS. – Gambar fail The Malaysian Insider, 30 April, 2014.
Lim Guan Eng dan para pemimpin DAP berharap Tian Chua berhenti mengulangi pembohongan berkenaan persetujuan DAP terhadap pelaksanaan hukum hudud oleh PAS. DAP membidas  Naib Presiden PKR Tian Chua kerana "berbohong" bahawa Pakatan Rakyat (PR) dan DAP bersetuju untuk PAS melaksanakan hudud hanya di Kelantan dan Terengganu.
Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata parti itu berpendapat ia "tidak bertanggungjawab, salah dan tidak beretika" bagi Tian Chua mengheret DAP menerima pendiriannya menyokong PAS dalam melaksanakan undang-undang hudud di Kelantan dan Terengganu, tetapi tidak di negeri lain.
Beliau berkata, pemimpin DAP terkejut apabila Tian Chua mengisytiharkan dalam akhbar-akhbar Cina bahawa pelaksanaan undang-undang hudud di Kelantan dan Terengganu adalah dasar PR kerana ia disepakati oleh PR dan DAP.
"Pembohongan Tian Chua diberi liputan meluas dalam media arus perdana walaupun ia tidak disokong oleh fakta atau sebarang dokumentasi.

Hangat!!! Menteri Enggan Jawab Dakwaan PAC Isu Kos Landasan RM100j - Terlalu Tinggi Giler, Jom Terjah!!!

Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata rel keretapi menghubungkan KLIA dengan KLIA2 menelan belanja RM100 juta dan pengguna akan dikenakan bayaran RM2 untuk setiap perjalanan.

Dari Melaka!!!! ‘Harta Karun’ Gagal Ditemui di Pulau Nangka Setakat Hari Ini.. Jom Terjah!!!


harta karun

MELAKA – Smart Partnership International (M) Sdn Bhd syarikat, yang menjalankan kerja mencari harta peninggalan zaman Kesultanan Melayu Melaka dianggarkan bernilai berbilion ringgit di Pulau Nangka, gagal menemui harta itu setakat ini.
Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Idris Haron berkata kontrak pencarian selama empat bulan bermula Januari lepas yang diperoleh syarikat itu, akan tamat pada 12 tengah malam ini.
Mulai esok, katanya kerja pencarian itu akan dilaksanakan oleh sebuah syarikat lain, yang akan menumpukan pencarian di kawasan lain di pulau itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.