Alhamdulillah: 10 Exco Kedah Selesai Angkat Sumpah, Ini Portfolio Menteri Besar dan EXCO


10 EXCO Kedah angkat sumpah
Alhamdulillah, Selesai sudah.... Seramai 10 Ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) Kedah selesai mengangkat sumpah di hadapan Sultan Kedah, Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah di Wisma Darul Aman hari ini

Portfolio Menteri Besar dan EXCO adalah seperti berikut:
YAB MB Sedang menghulur 'duit raya' kepada kakitangan MBI
Menteri Besar YAB Haji Muhammad Sanusi Md Nor (PAS).
(a) Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi Negeri, Perancang Negeri, Hal Ehwal Tanah, Hasil Bumi dan Sumber Asli, Kewangan, Kedah Economic Council, dan Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) negeri.

HOT!!! Inilah Barisan EXCO Baharu Kerajaan Negeri Kedah - Lantikan 30% Wanita Dicapai (Ada Video)


'Terima kasih kerana mempercayai saya untuk pegang amanah ini' - Suraya Yaacob
 
ALOR SETAR: “Saya bersyukur dan berterima kasih kepada pucuk pimpinan parti dan Menteri Besar kerana mempercayai saya untuk memegang amanah ini.”Itu reaksi spontan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Tiang, Datuk Suraya Yaacob, yang sekali lagi dipilih sebagai Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan (EXCO) Negeri Kedah yang baharu.

Suraya yang lebih senang dipanggil “Kak Su” tidak menyangka sama sekali dia akan dipilih menganggotai barisan EXCO negeri di bawah pemerintahan Perikatan Nasional (PN) pada kali ini.

Jelasnya, dia dipanggil oleh Menteri Besar, Sanusi Md Noor pada petang Ahad dan di dalam pertemuan itu Sanusi menginginkan beliau memegang amanah dibawah portfolio Bekalan Air, Sumber Asli dan Kerja Raya.

PANAS!!! Inilah Punca DS Anwar 'HILANG' Masa Sidang Akhbar Tun M, Inilah Jawapan DS Anwar


KUALA LUMPUR – PKR telah mencapai kesepakatan dalam mesyuarat pada 17 Mei supaya tidak lagi menyokong Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri atau mengetuai Pakatan Harapan (PH).

Keadaan itu bermakna Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri akan mengetuai jentera untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Walaupun mengekalkan hubungan kerjasama dengan Dr. Mahathir, tetapi PKR mahu Anwar sendiri yang mengetuai PH.


Sumber berkata, keadaan itu juga menyebabkan Presiden PKR itu “hilang” dalam sidang akhbar yang dipengerusikan Dr. Mahathir pada Isnin.

TERKINI!!! Peletakan Jawatan Tun M Sebagai Pengerusi BERSATU Adalah SAH: kata Pendaftar Pertubuhan


Jabatan Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS) mengesahkan bahawa Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin "berhak" menjadi pemangku pengerusi parti, setelah Dr Mahathir Mohamad menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Muhyiddin pada 24 Februari.

Dalam surat bertarikh 5 Mei, ROS mengatakan penilaian ini berdasarkan dokumen yang diberikan oleh pihak berkaitan.

"Berdasarkan dokumen yang dikemukakan - iaitu surat peletakan jawatan pengerusi, ROS mengesahkan peletakan jawatan Mahathir sebagai pengerusi Bersatu oleh Muhyiddin, presiden Bersatu adalah juga sah dan masih berkuat kuasa selaras dengan peruntukan perlembagaan Bersatu sehingga diadakan pemilihan pengerusi baru,” menurut surat yang dilihat oleh Malaysiakini.


Surat itu memetik Artikel 16.9 perlembagaan parti untuk keputusan berkenaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.