Kenapa Kumpulan Hujan Dapat Bas Paling Mewah??... Jom Tengok Ubahsuai Bas Nie...

Hujan kini tinggal bertiga. Foto ehsan AHMAD 'CIPOI' SAIFUL.

KUALA LUMPUR: Setelah memiliki pencapaian yang memberangsangkan di bidang nyanyian, kumpulan Hujan telah menerima sebuah bas khas yang telah diubah suai oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).

Hujan yang kini menjadi duta MyBSN berkata mereka gembira menerima kemudahan pengangkutan kerana ia lebih memudahkan perjalanan kumpulan itu bila mengadakan konsert jelajah.

Menurut salah seorang ahlinya, Dimas, bas tersebut telah diubah suai mengikut keperluan dan keselesaan mereka dan mereka tidak sabar untuk berkongsi keselesaan bas itu bersama peminat-peminat mereka.

"Alhamdulillah kemudahan bas yang diberikan ini sangat selesa. Sekurang-kurangnya kami dapat berehat sepanjang konsert jelajah kami yang akan diadakan tidak lama lagi.

"Bagaimanapun bas tersebut tidak diberikan terus pada kami tetapi kami akan gunakannya sepanjang setahun kontrak kamu bersama BSN.

"Kamu harap para peminat juga dapat merasa menaiki bas ini bersama-sama kami," katanya.

Dalam pada itu, Pengurus Bahagian Hal Ehwal Korporat BSN, Emilia Azyyati Abdul Rahman berkata, pemilihan Hujan dibuat berdasarkan pencapaian yang diterima dan Hujan juga memiliki daya tarikan sendiri dalam mengajak para remaja memulakan penyimpanan wang.

Hujan kini lebih selesa dengan kemudahan baru mereka. Foto ehsan BSN

Sementara itu, ahli Hujan kini hanya tinggal tiga orang sahaja setelah Ag Coco membuat keputusan untuk menarik diri daripada kumpulan tersebut kerana ingin memberi fokus kepada kumpulannya, Coco, yang juga disertainya sejak lapan tahun lalu.

Beritahu Dimas, walaupun tanpa AG, gitaris itu tetap akan bersama mereka bila persembahan nyanyian diadakan.

"AG cuma bukan lagi jadi ahli kami, tetapi dia kini menjadi pemain 'sesion' kami. Sama juga seperti pemain drum kami, Am," katanya pada pelancaran album Hujan, Lone Soldier Boy (LSB) di Berjaya Time Square, di sini, Jumaat.

Selepas pelancaran album, Hujan mengadakan mini 'showcase' di sebelah malamnya. Fotob TheStar oleh KEVIN TAN

Selepas kejayaan album Mencari Konklusi, Hujan tampil dengan 14 buah lagu pula iaitu Di Kala Bulan Bermain Biola, Muda, Kotak Hati, Bagaikan Matahari, Inspektor Ramos, Bahgia, Kasihan dan Lonely Soldier Boy.

Kata Noh, pembikinan album yang dihasilkan kali ini selama empat bulan itu menelan wang belanja sebanyak RM30,000.

"Apapun, kami berpuas hati dengan hasil lagu yang dibuat dan selain peminat-peminat luar, Raingers merupakan pembakar semangat kami untuk menjadi lebih baik daripada sebelumnya.

"Dalam pada itu, salah satu lagu daripada album kali ini, LSB adalah sebuah lagu daripada animasi Jepun, Mospeda. Sebenarnya lagu itu telah lama dihasilkan iaitu pada tahun 2006.

"Tetapi dengan bantuan Warner Music, kami mendapat kebenaran daripada pihak animasi tersebut menggunakan lagu ini. Bagaimanapun, liriknya saya gubah semula dalam bahasa Melayu," ujarnya.

Utusan Terus Bermain Api Dengan Isu Lim Kiat Siang Dilantik TPM Selepas PRU13, Sekiranya...

November 30, 2010

KUALA LUMPUR, 30 Nov – Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (PR) menafikan bahawa Penasihat DAP Lim Kit Siang ditawarkan jawatan timbalan perdana menteri sekiranya perikatan tiga komponen itu mengambil alih Putrajaya dalam pilihan raya umum ke-13.

Malah, pemimpin-pemimpin PR juga mendakwa mereka tidak pernah terlibat dalam sebarang perbincangan mengenai perkara itu, sambil menuduh Barisan Nasional (BN) memutarbelitkan fakta bagi mencetuskan ketegangan di kalangan komponen PR.

“Perkara itu tidak pernah dibincangkan. Saya tiada pengetahuan mengenai perkara itu.

“Utusan Malaysia melepaskan peluru kosong, saya percaya mahu mencetuskan ketegangan dalam Pakatan,” kata Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang kepada The Malaysian Insider semalam.

Hadi berkata keputusan penting seperti itu tidak akan dibuat tanpa diadakan perundingan bersama pemimpin-pemimpin PR.

Laporan Utusan Malaysia semalam menyebut Kit Siang (gambar) sudah sah akan diangkat sebagai timbalan perdana menteri jika pakatan pembangkang memenangi pilihan raya umum ke-13 nanti.

Kit Siang berperanan membantu tugas-tugas Perdana Menteri yang sudah semestinya akan dipegang oleh Anwar, kata laporan itu.

Menurut akhbar itu, janji itu dilafazkan oleh Anwar dalam wawancara dengan akhbar Sin Chew Daily yang disiarkan Jumaat lalu bersempena Kongres Nasional Tahunan PKR Ketujuh.

Sambil menyatakan keyakinan penuh bahawa pakatan pembangkang akan menguasai Putrajaya dan mengekalkan pemerintahan di empat buah negeri, beliau juga optimis akan merampas kembali Perak sambil menyasarkan empat buah negeri iaitu Pahang, Johor, Sabah dan Sarawak.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng yang senada dengan Hadi berkata, isu itu tidak pernah dibangkitkan dalam mesyuarat-mesyuarat kepimpinan PR.

“Saya tidak ketahui perkara itu. Di Pakatan, kami ikut sistem seperti Syura, di mana konsensus di kalangan semua parti adalah sangat penting,” kata Guan Eng kepada The Malaysian Insider.

Anwar, bagaimanapun tidak menafikan atau mengeyakan laporan itu tetapi hanya ketawa apabila ditanya mengenai isu itu.

“Ini laporan Utusan, apa yang anda harapkan? Saya akan menyentuh isu ini pada Persidangan Menteri Besar dan Ketua Menteri (yang diadakan di Shah Alam semalam),” kata Anwar.

Begitu juga, Kit Siang tidak mahu mengulas apabila ditanya sama ada Anwar ada menawarkan beliau jawatan timbalan perdana menteri.

“Tiada komen, tiada komen. Saya tidak mahu komen,” kata Kit Siang.

Tuntut Soalan Dijawab DS Zambry, ADUN Hutan Melintang Digantung Sidang DUN Perak

Speaker Dewan Undangan Negeri Perak, Datuk R Ganesan mengarahkan ADUN Hutan Melintang, S Kesavan keluar dari dewan sehingga tamat sidang hari ini kerana didakwa berkelakuan tidak sopan dan mengharu-birukan dewan dengan menuntut jawapan berhubung soalan yang dikemukakannya.

NONEPada jam 11.15 pagi, selepas sesi soalan berakhir, Kesavan bangkit dan menuntut soalannya berhubung pemindahan tanah di kawasannya dijawab oleh Menteri Besar, Datuk Seri Zambry Abd Kadir.

Meskipun Ganesan memberi amaran supaya tidak meneruskan soalannya, Kesavan berkeras berkata beliau adalah perwaklian rakyat Hutan Melintang, dan menjadi tanggungjawabnya menyuarakan 'masalah rakyat'.

Ganesan kemudian menggantung Kesavan mengikut Artikel 44(2) Peraturan Dewan selama sehari.

pkr weekly pc 020807 kesavan subramaniamApabila beliau enggan meninggalkan dewan, Mohammad Zahir Abdul Khalid (BN-Kamunting) pula bangkit dan memohon Artikel 44(3) dan 44(5) Pearturan Dewan digunakan bagi menggantungnya terus daripada menghadiri sidang DUN Perak.

Usul itu diluluskan dengan suara majoriti.

Tindakan itu menyaksikan ADUN pembangkang yang diketuai oleh menteri besar Perak yang disingkirkan, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (bawah, kanan) meninggalkan dewan.

Mereka kemudiannya mengadakan sidang akhbar yang turut dihadiri oleh Chang Lih Kang (Teja), Chan Ming Kai (Simpang Pulai), Abdul Yunus Jamahri (Kuala Kurau) dan Tai Sing Ng (Kuala Sepetang).

NONEPada sidang media itu, Kesavan menafikan beliau berlaku biadap kepada speaker dan mendakwa beliau meninggikan suaranya kerana pembesar suaranya telah dipadamkan.

Katanya, beberapa surat telah dihantar ke pihak yang bertanggungjawab, termasuk pejabat Zambry berhubung isu tanah itu, namun semuanya tidak dijawab.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.