Terkini!!! Tamparan Besar Buat KUIN - Mahkamah Isytihar Gantung Pelajar KUIN Tidak Sah.. Jom Terjah!!!KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah membenarkan permohonan Semakan Kehakiman (Judicial review) lima orang pelajar Kolej Universiti Insaniyah (KUIN) bagi membatalkan keputusan penggantungan mereka oleh pihak KUIN pada 26 Mei 2011 yang lalu.

Dalam keputusan bertulisnya yang dibaca petang semalam Yang Arif Hakim Abang Iskandar Abang Hashim menyatakan bahawa keputusan Jawatankuasa Tatatertib Pelajar KUIN bertarikh 26/5/2011 yang memutuskan bahawa 5 pelajar tersebut bersalah melakukan kesalahan tatatertib dan melanggar Tatatertib Pelajar 2007 yang mana keputusan tersebut dikekalkan oleh Jawatankuasa Rayuan Tatatertib Pelajar KUIN bertarikh 6/7/2011 adalah tidak sah dan terbatal.

Alasan yang diberikan oleh hakim adalah Kaedah-Kaedah Kolej Universiti Insaniyah (Tatatertib Pelajar) 2007 iaitu undang-undang yang pelajar-pelajar itu dibicarakan adalah ultra vires seksyen 46 (1) Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555) dan juga ultra vires Artikel 11 (2) Perlembagaan KUIN .

Hakim juga mengistiharkan bahawa Kaedah-Kaedah Kolej Universiti Insaniyah (Tatatertib Pelajar) 2007 juga ultra vires seksyen 46 (3), (4), (6), (7), (8) (9) (10) dan (11) Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555).

Ketika digantung kelima-lima pelajar tersebut adalah pimpinan Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPM) di mana salah seorang dari mereka adalah Presiden MPM.

Kelima-lima pelajar tersebut diwakili oleh Cik Azhana bin Mohd Khairudin dari Tetuan Mohamed Hanipa & Associates manakalah KUIN diwakili oleh Karpal Singh.

Panas... Penyerahan Borang Keahlian PAS Oleh Penyanyi Popular Aishah Kepada TG Nik Aziz Disiarkan secara Langsung.. Jom Terjah!!!KUALA LUMPUR: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan menerima borang keahlian ahli PAS daripada penyanyi popular bersuara lunak dan Juara Lagu 1990, Wan Aishah Wan Arifin (gambar) di Markas Tarbiah PAS Pusat Taman Melewar, Jumaat 11 Mei hari ini, jam 9.30 malam.

Menurut Ketua Penerangan PAS Batu, Ustaz Marzuki Zakaria, satu ceramah perdana "Rakyat Melangkah Ke Putrajaya" akan diadakan dan dipancarkan secara langsung melalui webtvpas di alamat http://webtv.pas.org.my saluran 1 dan 3, juga dipaparkan pada blog telukbakong.online.

Katanya, selain Tuan Guru Nik Aziz dan Wan Aishah, turut berceramah ialah bekas Menteri Kesihatan, Datuk Dr Chua Jui Meng; anak bekas TPM, Tamrin Tun Ghafar Baba dan Timbalan Ketua Muslimat PAS Pusat, Dr Mariah Mahmood.

Penyajak tersohor, Pyan Habib turut mendeklimasikan beberapa sajak pada majlis malam ini, ujar beliau. 

Selepas solat Isyak, katanya, PAS Batu turut menganjurkan Munajat Perdana PRU13 bagi memohon pertolongan Allah SWT agar diberikan kemenangan kepada Pakatan Rakyat dalam pilihan raya umum yang dijangka Jun ini. 

Orang ramai sekitar lembah Klang dijemput datang beramai-ramai.

Gempar... Gambar Dan Video Hot!!! Bila Mana Ustaz Azhar Idrus Berbaju 'T" KUNING.. Apa Kata Peminat2nya Dari Juak UMNO???Ramai yang tak percaya Ustaz yang popular masakini iaitu Ustaz Azhar Idrus sertai himpunan Bersih 3.0. Ramai peminat Ustaz Azhar Idrus yang bermazhab United Malays National Organisation (Umno) paling ramai minta bukti.Nah!! sekarang bukti dah ada, ko orang ada hujah lagi? Syabas buat Ustaz Azhar Idrus.. Jangalag lepas nih kuliah-kuliah Ustaz Azhar Idrus di ban oleh pencacai United Malays National Organisation (Umno) pulak..


Yang benar tetap benar.. Ini bukti Ustaz Azhar Idrus seorang yang amanah pada ilmunya.. Maaflah pencacai, bukan semua boleh beli dengan wang..

Depa Nie Buat Untung Sakan.. Berniaga Burger Depan Rumah Ambiga.. Muslihat Sebenar Serlahkan Siapa Mereka???

Demo sambil jual burger? Itu adalah satu pembaharuan yang ditonjolkan oleh orang2 yang mesra bien dan umno. Dorang tak boleh mengaku dorang tue orang bien dan umno sebab neh sebahagian dari taktik dan strategi. Benda dah tertulis dalam skrip so kena lah follow.. err jangan tampar mulut aku oke.

kah kah kah
 
Lihat bawah neh. Gambar2 demo;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.