Menggemparkan!!! (Gambar2) Hidangan Majlis Kenduri Penyebab 3 Kematian dan Lebih 60 Tetamu Alami Keracunan Makanan.. Al-Fatihah


YAN - Gara-gara menjamu selera di satu majlis kenduri di Kampung Huma, Tanjung Dawai, Sabtu lalu, tiga maut manakala lebih 60 orang mengalami keracunan makanan.

Hidangan jamuan berlauk ayam masak merah, gulai terung ikan talam dan kerabu pucuk paku dikatakan menjadi menu utama yang dihidangkan kepada hadirin di majlis kenduri berkenaan.

Mangsa pertama, Nurshazana Mohd. Rashid, 24, dari Kampung Tempoyak meninggal dunia kira-kira jam 12.45 tengah hari selepas mengalami sakit perut yang melampau.

PRK N20 Sungai Limau: Datuk Ir Amiruddin Hamzah Dilantik Sebagai Pengerusi Jawatan Kuasa Operasi.. Jom Terjah!!


KUALA LUMPUR: PAS menggesa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang akan bermesyuarat Khamis ini agar mengambil kira Muktamar Tahunan PAS dalam menentukan tarikh Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Limau.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata PAS akan bermuktamar pada 21 hingga 24 November ini, iaitu dalam tempoh 60 hari PRK perlu diadakan.

"Harapan PAS agar pertimbangan diberi supaya tidak bertembung muktamar.

Gempar!! Pelakon Aaron Aziz Meninggal Dunia Kemalangan Di Switzerland. Ini Laporan Sebuah Agensi Berita Antarabangsa.. Jom Terjah!!

Aaron Aziz bersama isterinya Diyana Halik
PETALING JAYA: Isteri kepada pelakon Aaron Aziz iaitu Diyana Halik, menafikan khabar angin yang mengatakan suaminya terlibat dalam kemalangan maut di Switzerland seperti mana dihebohkan di sebuah laman Facebook dan blog luar negara.
Sebaliknya, Diyana Halik, 30, berkata, Aaron kini berada dalam keadaan sihat dan sedang menjalani penggambaran Fear Factor Malaysia 2 di Cape Town, Afrika Selatan.

ILMU BUAT GURU-GURU!!!! Kawalan Murid Yang Amat Berkesan Dan Cepat Dalam Kelas.. Jom Terjah!!!


Sekadar Perkongsian tentang apa yang saya belajar ilmu pengurusan bilik darjah untuk mengajar dengan lebih berkualiti. Kebiasaannya guru agak sukar untuk mengalih perhatian murid sejurus murid memulakan aktiviti berkumpulan, membuat bising, menyiapkan tugasan dan sebagainya. Arahan yang selalunya diberikan oleh guru ialah, "baik murid-murid, sila berhenti menulis." Mungkin "murid-murid, sila beri perhatian." Atau mungkin juga, "Pandang cikgu, tolong senyap..." Atau kesemuanya?

Terkini!!! Inilah Keputusan Pemilihan Kongres Khas DAP.. Jom Terjah!!


Kesemua 20 anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP yang dipilih dalam pertandingan pada Disember lalu mengekalkan keanggotaan dalam jawatankuasa tersebut dalam pemilihan semula hari ini.

MP Kluang Liew Chin Tong memperolehi undi paling banyak dengan 1,438 undi.


Satu-satunya anggota CEC Melayu, Zairil Khir Johari memperbaiki kedudukannya ke tempat ke-12 dengan 1,132 undi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.