Takut Tahap Gaban!!! Kuliah DS Anwar Diganggu: PERKASA Kurang Ajar Buat Kacau Di Masjid.. Jom Terjah!!!


 
ALOR STAR 2 September: Tidak ubah seperti Zionis, sekumpulan ahli Perkasa hari ini bertindak ganas dengan menyerang Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan tazkirah di sebuah masjid di Seberang Pumpong, Alor Star, Kedah.

Tindakan biadap itu tercetus apabila beberapa ahli Perkasa berhimpun dan memulakan provokasi ketika Anwar hendak menyampaikan tazkirah di mimbar masjid Al Husin.
 Mereka juga bertindak samseng dengan memadamkan lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, memaksa Anwar menggunakan hailer untuk meneruskan kuliahnya.

Selain bertindak kasar, kumpulan terbabit juga mengeluarkan kata-kata kesat dan membaling kasut ke dalam masjid ketika tazkirah disampaikan. Malah, mereka turut menggunakan pembesar suara dan membunyikan siren ketika Anwar menyampaikan tazkirah.

Ketua Perkasa yang dikenali sebagai Dato Yusof dikatakan mengugut bertindak lebih keras sekiranya Anwar tidak menghentikan kuliahnya serta-merta. Bagaimanapun, Anwar menegaskan tiada apa yang perlu ditakutkan menyebabkan jemaah masjid terus mendengar kuliah beliau.

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar yang berada di masjid itu turut menjadi sasaran apabila kasut yang dibaling hampir-hampir mengenai beliau.


Kejadian serangan terhadap ketua pembangkang ini adalah insiden kedua selepas bas jelajah Merdeka Rakyat dibaling batu dan disimbah cat merah di Kelantan, semalam. 

~ keadilandaily
GAMBAR LAGI2

Masya Allah!! Siswi ini Terpaksa Tinggalkan Pengajian Setelah Hamil Diratah 6 Lelaki.. Jom Terjah!!


  • Share

KUALA LUMPUR: Kejutan budaya, keinginan mencuba dan sikap tidak apa menjadi punca segelintir mahasiswi terjebak dengan kegiatan liar dan maksiat hingga mengundang bencana apabila terpaksa meninggalkan universiti atau menangguhkan pengajian kerana mengandung anak luar nikah.

Lebih mengejutkan, ada antara mereka mengaku terlanjur dengan ramai lelaki selepas terpedaya dengan pujuk rayu si hidung belang yang bijak menyusun ayat memujuk.


Terkini: Aku Turut Diikat.. Macam Mana Nie??? Jom Terjah!!!

ALOR SETAR: Ahli parti perlu menyebarkan fikrah pimpinan dan bukannya fikrah diri sendiri, demikian teguran Ketua Penerangan PAS Kedah, Muhammad Sanusi Md Noor kepada ahli PAS yang memiliki akaun media baharu.

“Ya, kita ada fikrah kita sendiri. Tetapi sebagai orang yang duduk di dalam jamaah, duduk dalam parti, parti ini dikawal dan dikendalikan dengan fikrah pimpinan, bukan fikrah ahli.

“Ahli kena turut pimpinan dan sebarkan. Ada arahan boleh disiarkan secara terbuka, yang tidak boleh disiarkan secara terbuka kena guna saluran ditentukan,” ujarnya pada pertemuan bersama rakan media baharu di Seri Mentaloon, baru-baru ini.

Menurutnya, setiap pemilik media baharu adalah seperti pemilik syarikat akhbar persendirian di mana diri mereka juga berorganisasi tetapi tidak terikat dengan organisasi.

Manakala katanya, mereka yang terikat dengan organisasi parti pula boleh kawal, diarah dan diberitahu akan kehendak parti dan panduan penyiaran.

“Masalah dihadapi apabila mereka yang tidak terikat dengan organisasi parti tetapi bercakap seolah-olah mewakili organisasi parti, mewakili suara parti atau nak beri input juga mengenai parti tetapi dengan cara terbuka.

Terkini!! Keputusan Penuh Pusingan Kedua Saingan Piala Malaysia : Kenari Sekadar Seri

 

KEPUTUSAN PENUH PIALA MALAYSIA 1 SEPTEMBER 2012,

Berikut adalah keputusan penuh pusingan kedua perlawanan bolasepak saingan Piala Malaysia yang berlangsung pada 1 september 2012.Perlawanan yang melibatkan empat kumpulan dan enam belas pasukan bersaing bagi merebut tempat ke peringkat suku akhir Piala Malaysia yang akan berlangsung pada 28 september 2012 bagi suku akhir pertama,manakala suku akhir kedua Piala malaysia pada 5 oktober 2012.

KEPUTUSAN PENUH PIALA MALAYSIA 1 SEPTEMBER 2012

Kelantan 4 – 3 ATM
Selangor 2 – 1 T-Team
Terengganu 1 – 1 Kedah
Sime Darby 3 – 3 Felda
Perak 0 – 1 Negeri Sembilan
Johor FC 2 – 1 PKNS
Sarawak 2 – 3 Pahang
Lions 1 – 0 Johor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.