Gambar2: Penyanyi Lan A To Z Selamat Diijab Kabul Dengan Isteri Baru Yang Jarak Usia Isterinya Muda 18 Tahun...

Pasangan Norazlan Abdul Aziz dan Siti Nur Ain telah selamat disatukan di Masjid Kuala Kubu Bharu, Selangor pada 11 November 2011 pada pukul 11 pagi tadi.

Norazlan Abdul Aziz, 42, atau lebih dikenali sebagai Lan A To Z yang menduda selama lebih empat tahun, selamat bernikah dengan gadis pilihannya, Siti Nur Ain Daud, 24, di sini hari ini.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh Pendaftar Nikah Daerah Hulu Selangor, Zulkhairi Jaid di Masjid Ar-Rahimah, Kuala Kubu Bharu, dekat sini pada pukul 11.20 pagi.

Pada majlis tersebut, pengantin perempuan menerima mas kahwin RM300 dan wang hantaran sebanyak RM11,111.00 iaitu sempena tarikh hari lahirnya yang ke-24, hari ini.

Lan yang dikenali melalui lagu Itik Gembo-Gembo dan Darjat memberitahu, dia mengenali isterinya itu sejak tiga tahun lepas.

"Mungkin disebabkan fobia kegagalan perkahwinan pertama membuatkan saya mengambil masa yang agak lama untuk membuat keputusan berkahwin kali kedua.

"Harapan saya hanya satu agar perkahwinan kali ini memberikan kebahagiaan buat saya," katanya.

Lan A To Z dan Ain selamat menjadi suami isteri
Hadiahkan Emas sebagai Hantaran untuk yang Tersayang
Siti Nur Ain (Apple Qiss)
Majlis persandingan dilakukan pada keesokan harinya di Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia, Rawang Selangor bermula pukul 11 pagi.Hanya sekali lafaz Lan A To Z dan Ain sah menjadi suami isteri


Datuk Ambiga Pengerusi BERSIH Tak Diiktiraf PSC... Mengapa???
Pengerusi BERSIH, Datuk Ambiga Sreenevasan tetap dianggap sebagai wakil individu ke sesi pendengaran awam Jawatankuasa Pilihan Parlimen (PSC) untuk penambahbaikan proses pilihan raya (hari ini walau berkeras bahawa beliau hadir sebagai wakil gabungan NGO berkenaan.

Pengerusi PSC, Datuk Seri Maximus Johnity Ongkili berkata, Ambiga hadir sebagai wakil individu dan begitu juga empat lagi yang mengiringi bekas presiden Majlis Peguam itu ke sesi pendengaran hari ini.

"Tidak, anda bercakap sebagai Datuk Ambiga," kata Ongkili ketika Ambiga memperkenalkan dirinya sebagai wakil BERSIH 2.0.

Malah, beliau juga enggan menerima memorandum yang dikemukakan Ambiga kerana muka hadapan dokumen berkenaan diterakan logo BERSIH.

Kecewa dengan tindakan itu, Ambiga berkata helaian muka depan berkenaan boleh saja dikoyakkan sekiranya ia menimbulkan masalah.

Maximus berkeras bahawa Ambiga tidak mewakili pertubuhan tidak berdaftar BERSIH, walau dibantah oleh seorang lagi anggota PSC, Azmin Ali.

Azmin berkata, keputusan berkenaan merupakan tindakan berat sebelah memandangkan PSC semalam turut mendengar keterangan saksi daripada Human Rights Party yang juga merupakan pertubuhan tidak berdaftar.

Ongkili bagaimanapun membenarkan Ambiga meneruskan keterangannya sebagai wakil 80 NGO yang dinaungi BERSIH.

Selain Ambiga, Ongkili turut membenarkan empat lagi wakil BERSIH - PY Wong, Andrew Khoo, Wong Chin Huat, dan Maria Chin Abdullah - untuk turut memberi keterangan selama lebih dua jam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.