Mengapa Menantu Azean Irdawaty Tuntut Cerai Daripada Suaminya Yang Ditahan 2 Tahun Di Pusat Pemulihan


PELAKON, Khaeryll Benjamin atau dikenali sebagai Benjy, bertemu ibu dan isterinya semasa hadir di mahkamah bagi mendengar tuntutan cerai dikemukakan isterinya, Safiya Stephence Kar Leng Lee, di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur. 7 Mac 2011


7 MAC 2011: Cerita yang bakal Murai Batu kongsikan bersama pembaca murai.com.my ini mungkin bakal menjadi satu lagi dugaan yang cukup berat buat keluarga seniwati Azean Irdawaty.

Mengikut sumber Murai Batu yang cukup sahih, isteri Benjy iaitu Safiya Stephanie sudah pun menfailkan penceraian dan pada hari ini, sebutan kes cerai mereka akan berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

Namu, Murai Batu kurang pasti pula bila tarikh sebenar isterinya menfailkan penceraian tersebut. Apa yang pasti sukar untuk Murai Batu mengulas mengapa Safiya mengambil tindakan tersebut. Tapi mungkin, dia mempunyai sebab yang kukuh untuk berbuat demikian.

Tak keterlaluan jika Murai Batu katakan ini merupakan ujian kedua yang mencabar kehidupan Azean dan Benjy sendiri. Baru saja selesai kes mahkamah berkaitan dadah dan Benjy sendiri sedang ditahan di Pusat di Pusat Pemulihan Akhlak, Muar, Johor selama dua tahun bermula 25 Mac tahun lalu, kini isterinya pula minta cerai.

Harapan Murai Batu, baik pada Azean dan Benjy sama-samalah tabah mengharungi dugaan dan cabaran Ilahi. Moga selepas ini ada sinar kebahagiaan menanti anda sekeluarga.

Sumber: www.murai.com.my

Pertembungan Terbuka Antara Mufti Perak Dengan TG Nik Aziz.. Bila Agaknya Akan Bertemu Titik Persamaan???

IPOH, 7 Mac: Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) berhasrat mengatur pertemuan tertutup antara Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dengan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Timbalannya, Mohd Munir Ali berkata, pertemuan itu untuk membincangkan isu berkaitan kepentingan umat Islam yang menjadi perbualan hangat masakini.

Beliau menyatakan demikian di dalam surat yang dihantar kepada harussani, hari ini.

Menurutnya, pihak Pemuda PAS negeri merasakan sudah tiba masanya untuk kedua-dua tokoh itu bersemuka dengan cara yang lebih terhormat dan beradab bagi menjernihkan keadaan dan menyelesaikan kemelut yang hanya merugikan umat Islam.

Ini, katanya ekoran acap kali pertembungan terbuka antara Mufti Perak itu dengan Nik Abdul Aziz dipaparkan melalui media, terutama dalam melibatkan isu-isu agama.

Tambahnya, dengan menghormati ilmu Harussani, pihaknya merasakan kaedah itu adalah yang terbaik bagi menidakkan semua pandangan yang telah dikemukakan secara terbuka.

“Kami juga yakin Datuk Nik Abdul Aziz akan bersedia menerima jemputan bagi tujuan tersebut supaya tiada lagi persengkataan terbuka dan masing-masing akan terus dapat memberikan tumpuan pada agenda memartabatkan Islam di dalam ruang lingkup tugas yang diamanahkan,” ujarnya di dalam surat itu.

Sehubungan, ujarnya DPPN Pk memohon agar mufti itu dapat memberikan tarikh-tarikh yang sesuai dan pihaknya akan mendapatkan maklum balas daripada pihak Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan bagi tujuan tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.