Benarkah Pelakon Cantik Diana Danielle Telah Dirisik? Sebentuk Cincin Emas Putih Bertatah Berlian Dijari Manisnya... Jom Terjah!!


..
Minggu lalu, heboh apabila pelakon cantik Diana Danielle kononnya telah di risik. Spekulasi bertambah kuat ekoran banyak mata yang perasan, sebentuk cincin emas putih bertatah sebutir berlian tersarung di jari manisnya, sewaktu gadis berusia 21 ni ditemui di malam gala filem Jiwa Taiko, baru-baru ini.
Pun begitu, telah dijelaskan Diana, bahwa cincin tersebut merupakan pemberian daripada si hero pujaan hatinya, Farid Kamil, sempena ulang tahun ketiga percintaan mereka yang jatuh pada 1 Januari lalu.

Tetapi yang lebih menarik, rupa-rupanya ada cerita di sebaliknya. Sebelum cincin itu hadiahkan pada buah hatinya, Farid memberitahu dia lebih dulu telah membuat Diana menangis.

Jom terjah!! Pembongkaran SKANDAL Bank Negara Hilang RM30 Bilion Tahun 1993...Nota: Penulis adalah Dr Rosli Yaakop, bekas Timbalan Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM)

Pada hari Rabu, 30 Mei 2012, awal pagi, saya menerima satu pesanan ringkas yang berbunyi: “Salam Dr. Rosli. Kaifahal? Saya Syed Mikael dari Penang Institute. Berhajat besar utk menjemput tuan hadir memberi pdgn dlm satu forum khas bertajuk “Bank Negara Forex Scandal: When Government Becomes Speculator.”  Forum ini bakal diadakan pada 2.30 ptg, Sabtu ini 2 Jun 2012 di Dewan Sri Pinang, Padang Kota Lama, Pulau Pinang. Selain tuan, CM Lim Guan Eng dan DS Anwar Ibrahim turut jd panelis. Ini adalah permintaan pribadi DSAI kpd tuan. Harap dapat hadir.”

Apabila membaca mesej itu saya menjadi kelam kabut (tetapi saya tahu ayat terakhir itu adalah tambahan dengan maksud tidak sopan kalau saya menolak). Pertama, saya memang sudah ada program tetap di hujung minggu. Setiap minggu, kecuali ada hal yang lebih utama, mulai petang hari Khamis sehinggalah ke petang hari Ahad, saya mesti berada di Rembau – turun padang. Kedua, pada hari Jumaat, 1 Jun, saya mesti hadir bersama-sama rombongan dari Rembau ke program “Himpunan Hijau ke Putra Jaya” di Alor Star, Kedah. Ketiga, pada hari Ahad, 3 Jun, saya mesti kembali ke Rembau kerana majlis perkahwinan anak buah (anak adik) saya. Saya tahu ibu saya akan sedih jika saya tidak bersama di majlis itu.

Keempat, masa yang ada memang suntuk dan amat sukar bagi saya untuk membuat persediaan, tambahan lagi, ini bukan subjek yang mudah.

Kelima, maudhu’ yang akan dibicarakan sudah lama saya tinggalkan. Kali terakhir saya berbicara mengenainya ialah pada April 2006 bila pemberita akhbar Malaysiakini menemubual saya mengenainya. Betul, saya ada menulis mengenainya tetapi saya kena mentelaah kembali tulisan-tulisan itu kerana banyak perinciannya yang saya telah lupa.

Keputusan saya: saya kena tolak undangan. Namun, hati saya terus berbolakbalik di antara hendak kata ia atau tidak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.