Terkini!! Mahkamah Rayuan Ketepi Pengharaman BERSIH 3.0.. Jom Terjah!!!

Mahkamah Rayuan hari ini sebulat suara mengetepikan arahan Majistret Kuala Lumpur Zaki Asyraf yang mengharamkan perhimpunan BERSIH 3.0 pada 2012, bawah Seksyen 98 Kanun Acara Jenayah (KAJ).

Panel tiga anggota, diketuai oleh Hakim Datuk Linton Albert, mempertimbangkan perintah arahan itu sebagai cacat, ekoran rayuan oleh Timbalan Presiden PKR Azmin Ali (bawah) dan Ketua PKR Rembau Badrul Hisham Shaharin.

Gempar Giler!!! (Gambar2) 4 Ekor Lembu Curi Disumbat Dalam Kereta Wira Akhirnya Kantoi.. Jom Terjah!!!


Dua lelaki kecewa selepas empat ekor lembu yang dicuri terpaksa ditinggalkan di dalam kereta Proton Wira selepas kereta rosak di Kampung Siam, Sungai Seluang, Lunas.

PANAS!!! Ketua Pembangkang, DS Anwar Ibrahim Buat Hal Pulak, Apa Kata PM Haji Najib Lepas Nie? Jom Terjah!!!


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim (gambar) menyertai debat isu Allah apabila meminta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menyatakan pendiriannya sambil menegaskan dia tidak menyokong cara Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menyerbu Persatuan Bible Malaysia (PBM) yang merampas 300 Bible berbahasa Melayu dan Iban.
"Jika Jais rasa ada tindakan yang melanggar undang-undang, mereka sepatutnya memanggil pihak berkenaan untuk memberi penjelasan.
"Tetapi anda tidak boleh berbuat tindakan drastik sedemikian kerana akan dilihat sebagai tindakan anti Kristian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.