Terkini!! YAB Tuan Hj Muhammad Sanusi Md Nor, ADUN Jeneri Angkat Sumpah Jawatan MB Kedah ke-14ALOR SETAR, 17 Mei -- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jeneri Muhammad Sanusi Md Nor hari ini mengangkat sumpah jawatan sebagai Menteri Besar Kedah yang baharu di Wisma Darul Aman, di sini.
Muhammad Sanusi, 46, melafaz sumpah memegang jawatan itu di hadapan Sultan Kedah, Al Aminul Karim Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah, 3.05 petang ini pada majlis yang berlangsung di Pejabat Sultan Kedah di wisma berkenaan.

TERKINI.. Dato' Seri Utama Hj Mukhriz Tun Mahathir Letak Jawatan Menteri Besar Kedah (Ada Rakaman Video)

SIDANG MEDIA PERLETAKAN JAWATAN MB KEDAH KE-13
Dato' Seri Utama Hj Mukhriz Tun Mahathir dari Wisma Darul Aman, Alor Setar.Mukhriz Mahathir hari ini mengumumkan peletakan jawatannya sebagai menteri besar berkuat kuasa serta-merta selepas tidak lagi memiliki sokongan majoriti dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah.
Timbalan Presiden Bersatu itu berkata beliau sudah mengemukakan perkara itu kepada Sultan Kedah.

SAH!! ADUN Jeneri, YB Muhammad Sanusi Md Nor Angkat Sumpah Jawatan MB Kedah Ke-14 Petang Nanti

Wartawan mula berkumpul di hadapan Wisma Darul Aman, 
bagi liputan sidang media dan majlis angkat sumpah Menteri Besar baharu


ALOR SETAR: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jeneri, Muhammad Sanusi Md Nor dijadual mengangkat sumpah jawatan Menteri Besar Kedah Ke-14, pada jam 2 petang ini.
Pada jam 10 pagi ini, Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir akan mengadakan sidang media bagi mengumumkan peletakan jawatan beliau sebelum diikuti pengumuman pelantikan Menteri Besar baharu.

AKHIRNYA Mukhriz ‘Menyerah Kalah’ Buat Kali Kedua Sebagai MB ku, Umum LETAK JAWATAN Hari Ini?


Bukan lagi satu rahsia dalam kalangan pengamal media di Kedah, pagi ini jam 10 pagi Datuk Seri Mukhriz Mahathir akan mengadakan satu sidang media tergempar bagi mengumumkan peletakan jawatannya sebagai Menteri Besar Kedah.

Sumber turut mendedahkan, Mukhriz yang juga merupakan anak lelaki kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sudah dimaklumkan bahawa kerajaan yang  diterajuinya sudah hilang sokongan majoriti. 

Yes, We Are BackSelamat Menyambut Hari Telekomunikasi dan Masyarakat Berinformasi Sedunia 2020. 

Dengan tema ‘Connect 2030: ICTs for the Sustainable Development Goals (SDGs)’.‬

Hari Telekomunikasi dan Masyarakat Berinformasi Sedunia (World Telecommunications and Information Society Day) atau WTISD yang disambut 17 Mei setiap tahun, bertemakan Connect 2030: ICT for Sustainable Development Goals, memberi fokus kepada kemajuan dan kemunculan trend baharu ICT sebagai pemangkin pembangunan pintar dan mampan selain memelihara ekonomi, alam sekitar dan sosial.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.