Terbaru!!! WoW Ramainya Manusia: Suasana dan Gambar2 Himpunan Derita Rakyat - Baling 2.0.. Jom Terjah!!!

Taklimat Presiden PAS Liqa' Pemuda Di Baling.BALING: Sifat manusia itu memerlukannya mengejar masa untuk menyambung segala kebaikan dan tidak menangguh sebarang kemaarufan, demikian dijelaskan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.Beliau berkata demikian sebagai menghurai tafsir surah al-'Asr pada Liqa' Pemuda di Madrasah Nurul Hidayah, Kampung Tembak, Kuala Ketil di sini hari ini. Pemuda serunya, perlu menggunakan masa muda yang penuh keberanian, kekuatan dan semangat dengan memperbanyakkan beribadah, bermasyarakat, berkasih sayang, menahan godaan nafsu, menafkahkan harta serta berzikir.

Alhamdulillah!!! (Gambar2) Akhirnya Leman Raja Lawak Akhiri Zaman Bujangnya Dengan Muslimah Pilihan Hatinya.. Jom Terjah!!!Tahniah Sulaiman Ibrahim, 32, atau lebih dikenali Leman Raja Lawak telah selamat diijabkabul  dengan seorang muslimat pilihan hatinya bernama Siti Aishah Manap pada hari ini, Sabtu 05 April  2014.

Leman Raja Lawak adalah Ikon Anak Muda PAS juga presiden bagi PANGLIMA (NGO).

Terkini!!! (Gambar) Tetiba Nama Prof Izzi 'MELETUP'.. Ini Biodatanya, Jom Terjah!!!

Biodata Profesor Izzi


Profesor Madya Md Izuddin Ali atau Prof. Izzi cukup dikenali dengan tagline 'renung-renungkan dan selamat beramal' di radio swasta Hot FM.

Prof. Madya Hj. Md Izuddin Hj. Ali adalah anak kelahiran Kuala Terengganu lebih 40 tahun yang lalu. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Inggeris Pasir Panjang (Sekolah Rendah Tengku Bariah) Kuala Terengganu. Beliau telah menyambung pelajaran menengah di Sekolah Menengah Tengku Bariah Kuala Terengganu. Selepas mendapat keputusan peperiksaan Sijil Rendah Pelajaran Malaysia, beliau menyambung pelajarannya ke Sekolah Menengah Sains Terengganu (Sekolah Menengah Sains Sultan Mahmud) Kuala Terengganu.

BERAPI!!! Selepas 30 Tahun, Tragedi MEMALI 'Meletup Semula'.. Tuntut Tubuh Suruhjaya Siasatan Diraja (RCI).. Jom Terjah!!!

Ibrahim Mahmud ataupun Ibrahim Libya (kiri) di dalam gambar bersama rakan-rakannya semasa belajar di Tripoli, Libya. Ketika insiden itu pada 18 November 1985, 14 penduduk kampung ditembak mati dan 159 lagi penduduk ditahan, dan 36 daripada dibawah tahanan ISA. – Gambar The Malaysian Insider oleh Hasnoor Hussain, 5 April, 2014. Ibrahim Mahmud ataupun Ibrahim Libya (kiri) di dalam gambar bersama rakan-rakannya semasa belajar di Tripoli, Libya. Ketika insiden itu pada 18 November 1985, 14 penduduk kampung ditembak mati dan 159 lagi penduduk ditahan, dan 36 daripada dibawah tahanan ISA. 
Selepas hampir 30 tahun, mereka yang terselamat daripada tragedi Memali yang mengorbankan 14 penduduk kampung dan empat pegawai polis mahukan keadilan bagi mereka yang kehilangan nyawa dan kebenaran mengenai mengapa ianya berlaku dan siapa yang bertanggungjawab.
Harapan ini berpunca daripada pendedahan bekas Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Dalam Negeri Tun Musa Hitam minggu lepas mengatakan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berada di dalam negara ketika insiden itu berlaku, bercanggah dengan laporan media dahulu yang mengatakan beliau berada di China.

Fuhhh!!! Pensyarah Terkemuka Berbicara Mengenai Kehilangan #MH370 Yang Tiada Arah Petunjuk. Jom Terjah!!!

  •  Mohamad Abu BakarDr Mohamad Abu Bakar
SHAH ALAM - Jika benar andaian bahawa terdapat kuasa besar terlibat dalam misteri kehilangan MH370, maka Malaysia tidak mampu membuat keputusan sendiri selain hanya bergantung kepada arahan dan petunjuk negara tersebut.

Pensyarah Jabatan Pengajian Antarabangsa dan Strategik, Universiti Malaya (UM), Prof Datuk Dr Mohamad Abu Bakar berkata, kapasiti Malaysia sebagai sebuah negara dan kuasa kerdil akan mudah dimanipulasi oleh negara kuasa besar tersebut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.