LIVE: Gambar2 Langsung Dari Dewan Sivik MBPJ, Kongres Nasional Keadilan Kali Ke-9.. Jom Saksikan!!
ACARA:-  KONGRES NASIONAL KEADILAN KE-9

TARIKH:- 25hb  Mei 2013

LOKASI:-  Dewan Sivik MBPJ, Petaling Jaya, Selangor.


"Kita tidak sekali-kali lupa bahwa perjuangan kita adalah satu amanah besar lagi mulia di sisi rakyat. Oleh yang demikian, kepentingan rakyat & prinsip perjuangan menjadi keutamaan kita." 

PANAS!! Tian Chua, Tamrin dan Haris Dibebaskan - Mahkamah Tolak Permohonan Reman.. Jom Terjah!!

Gerakan 'Bebaskan Tian Chua, Haris Ibrahim dan Tamrin Ghafar' menunjuk perasaan di luar balai polis di Jinjang, Mei 25 2013. - Gambar oleh Saw Siow FengKUALA LUMPUR, 24 Mei — Polis hari ini melepaskan tiga individu yang ditahan untuk siasatan dibawah Akta Hasutan 1948 dan Kanun Keseksaan selepas majistret menolak permohonan untuk melanjutkan reman.

Pakatan Rakyat (PR) semalam menyifatkan penangkapan tersebut sebagai sebahagian tindakan keras polis ke atas pemimpin pembangkang.

Semalam, Ahli Parlimen (MP) Batu PKR Chua Tian Chang, ahli PAS Tamrin Ghafar dan aktivis Haris Ibrahim ditahan kerana menghasut dan di bawa ke balai polis Jinjang untuk disoal siasat dan penahanan, difahamkan penahanan tersebut dilakukan dibawah seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan dan seksyen 124 Kanun Keseksaan.

Berapi!! (Gambar2) Rakyat Terus Bangkit: Himpunan #Black505 Mendapat Sambutan Hebat.. Jom Terjah!!


Nampaknya rakyat semakin bangkit seaklipun pihak polis telah menggunakan kuasanya menangkap beberapa aktivis Pakatan sebelum ini.

Puluhan ribu rakyat berhimpun di Perhimpunan Black505 yang diadakan di Dataran Kebangkitan Rakyat, berhadapan Dewan Tun Ali dalam parlimen Bukit Katil malam tadi.

Antara pimpinan Pakatan Rakyat yang menyampaikan ucapan malam tadi ialah Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu, Pengerusi KEADILAN Melaka, Shamsul Iskandar Mohd Akin dan Adun Bukit Baru, Dr Khalid Kassim.

Hangat!! Ketua Angkatan Muda PKR, Shamsul Iskandar Suarakan Kecewa Dengan PAS.. Jom Terjah!!


Ketua Angkatan Muda PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin hari ini menyuarakan kekecewaannya terhadap PAS yang mengeluarkan watikah pelantikan calonnya bertanding kawasan yang ditandingi PKR pada pilihan raya umum 5 Mei lalu.

Shamsul menegaskan sayap parti itu tidak mahu tindakan itu kembali berulang di mana terdapat persetujuan untuk ditandingi rakan sekutu parti lain. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.