Motif Sebenar PM Haji Najib Bagi Durian Runtuh RM15 Ribu Dilakukan Dalam Tiga Fasa Kepada Peneroka.. Jom Terjah!!!

GEMBIRA... Sebahagian warga Peneroka terkejut kegembiraan dengan bangun dan bertepuk tangan ketika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan durian runtuh kepada warga peneroka Felda pada majlis Sejahtera Peneroka Bersama Perdana Menteri di Felda Jengka LapanJERANTUT: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Selasa mengumumkan durian runtuh bukan sahaja kepada peneroka malah untuk isteri dan anak peneroka serta warga kerja Felda.
Durian runtuh untuk peneroka adalah berjumlah RM1.689 bilion untuk diagihkan kepada 112,635 keluarga peneroka di seluruh negara sempena penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Malaysia.
Ketika mengumumkan berita baik itu di hadapan kira-kira 50,000 warga peneroka Felda di Majlis Peneroka Bersama Perdana Menteri di Felda Jengka 8, dekat sini, Najib berkata Felda kini telah memasuki satu transformasi baru setelah penyenaraian FGVH.
Beliau berkata pemberian durian runtuh itu akan dilakukan dalam tiga fasa iaitu fasa pertama berjumlah RM5,000 untuk ketua keluarga, fasa kedua sebanyak RM5,000 untuk isteri peneroka dan fasa ketiga RM5,000 kepada generasi kedua Felda.
Pada majlis itu, Perdana Menteri turut mengumumkan bonus dua bulan setengah gaji kepada petugas dan pegawai Felda.

Ya Allah Ya Rabbi... Mengapa Insan Ini Tergamak Melabelkan Tuan Guru Nik Aziz Sebagai "Father of Kafir"?? Tuduhan Melampau.. Sapa Dia Nie, Hebat Sangatkah Dia???? Jom Terjah!!!


Klik pada imej untuk baca 

"FATWA" oleh Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor? Hari ini (8 Mei), dalam News Straits Times pada halaman 6. 
Beliau melabelkan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai sebagai "BAPA KAFIR" adalah melampau, jijik, tidak matang dan fitnah. Sebagai bekas pesara polis, beliau tidak sepatutnya melabelkan MB Kelantan sedemikian rupa walaupun berbeza fahaman politik...

Saya petik dari NST:
Former inspector-general of police Tan Sri Rahim Noor has labelled Pas spiritual leader Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat the "father of kafir (infidels) for misleading Muslims to believe that it is their religious duty to support Bersih 3.o. 


Sumber: kafesantai.

Inilah Anak Kepada Nursuhaila Eliani Suhaimy, Siapa Bapanya Jika Bukan Pengacara Jimmy Shanley.. Jom Terjah Siapa Bapanya??SHAH ALAM - Pengacara Jimmy Shanley memberitahu Mahkamah Rendah Syariah hari ini bahawa isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy mengaku mengandung anak luar nikah dan mengugut mahu menggugurkannya jika kandungan itu benar anak Jimmy.

Jimmy atau nama sebenarnya Jimmy Shanley Norjahan Shah Saleh, 31, berkata, Nursuhaila membuat pengakuan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) pada petang 24 Januari 2011 selepas dia menegur isterinya itu, yang didapati masih berjudi.

Jimmy memberi keterangan dalam perbicaraan tuntutan nusyuz dan kembali taat yang difailkan terhadap Nursuhaila pada 3 dan 27 Januari tahun lalu.

Pengacara Jimmy Shanley
Pengacara Jimmy Shanley

Menjawab soalan peguam syarie Mohd Noor Aizan Mohd Idrus, Jimmy berkata, pengakuan Nursuhaila itu adalah salah satu sebab mengapa dia mendakwa isterinya nusyuz.

"SMS isteri berbunyi; Kalau I mengandung pun confirm anak you ke? Ni Mr Jimmy, I dah buanglah anak you tu kalau I mengandung.

"Saya balas SMS dan bertanya anak siapa awak mengandung? Dia jawab; Anak haram. Mampus pi lah anak siapapun. Ada aku kisah," kata Jimmy yang membacakan SMS Nursuhaila di hadapan Hakim Syarie, Saharusin Selamat.

Jimmy antara lain memberitahu sudah banyak kali memberikan nasihat kepada Nursuhaila berhubung perkahwinan mereka.

Inilah Gambar2 Polis Yang Dikehendaki - DESAK ANGGOTA POLIS TERLIBAT JENAYAH KETIKA MENGENDALIKAN #BERSIH 3.0 TAMPIL DAN SERAH DIRI
MEMORANDUM
KEPADA       :           POLIS DIRAJA MALAYSIA
DARIPADA  :            SOLIDARITI ANAK MUDA SAMM (SAMM)    
                                    DAN 28 PERGERAKAN ANAK MUDA SERTA MAHASISWA
TARIKH         :           7 MEI 2012
TAJUK           :           DESAK ANGGOTA POLIS TERLIBAT JENAYAH KETIKA MENGENDALIKAN #BERSIH 3.0 TAMPIL DAN SERAH DIRI

Pada 28 April 2012 yang lepas telah berlansung himpunan rakyat Malaysia terbesar dalam sejarah negara. Lebih 250 ribu orang secara sukarela telah datang ke Kuala Lumpur untuk menuntut hak warga untuk punya proses pilihanraya bersih, bebas dan adil. Himpunan ini berlansung dalam suasana penuh festival aman dan meriah dalam mood bantahan yang jelas. Sehinggalah peristiwa insiden tembakan air kimia dan gas pemedih mata di jalan raya berhampiran Dataran Merdeka berlaku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.