Alhamdulillah!! (Video) Muktamar PAS Pusat: Inilah Keputusan Pemilihan Timbalan Presiden dan AJK Kerja PAS Pusat.. Jom Terjah!!!Tuan Haji Mohamad Sabu dipilih semula sebagai Timbalan Presiden PAS bagi sesi 2013-2015 pada Muktamar Tahunan PAS kali ke-59.


Mohamad mendapat 588 undi sementara Datuk Mohd Amar mendapat 490 undi.
Manakala bagi jawatan Naib Presiden PAS sedang dikira semula.

Pengumuman itu dibuat oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan, Asmuni Awi sebentar tadi.
Keputusan Pemilihan Timbalan Presiden dan AJK kerja PAS Pusat
Timb Presiden:
Haji Mohd Sabu

Naib Presiden: (masih dalam pengiraan semula) Akan diumum esok pagi
1) 
2)
3)


AJK PAS PUSAT


HEBAT!!! Ustaz Muda Pertahankan Kenyataan Mufti Kedah Vs Mantan Mufti Perlis : Isu Wahabi.. Jom Terjah!!!


Baru-baru ini video Sohibus Samahah Mufti Kedah Pejuang Ahli Sunnah Wal Jama’ah Dato’ Syeikh Baderuddin Bin Hj Ahmad tersebar di laman-laman internet yang mana beliau telah mempertahankan Akidah Ahli Sunnah Wal Jama’ah (Al-Asya’irah & Al-Maturidiyyah) dan menolak ajaran sesat Syiah dan Wahhabi terutama yang cuba disebarkan di Kedah amnya di Malaysia. 

Dalam video tersebut juga beliau menyebut nama-nama beberapa pendakyah Wahhabi yang cuba masuk ke dalam negeri Kedah dengan pelbagai taktik licik. Antaranya Fathul Bari bin Mat Jahya yang terkenal menghina akidah Ahli Sunnah Wal Jama’ah dan membawa fikrah Wahhabi terutama kedalam UMNO dan am masyarakat (bukti terlalu banyak). Dalam video tersebut ada juga disebut Nama saudara Mohd Asri Zainul Abidin yang semua dah kenal kewahabiyatannya Asri (MAZA) ini. 

HANGAT!!! Gossip Bayaran Kepada Ustaz Azhar Idrus Dalam Filem "Ustaz Mu Tunggu Aku Datang" Tinggi, Ini Penjelasan David Teo.. Jom Terjah!!!Kemunculan Ustaz Azhar Idrus dalam filem Ustaz Mu Tunggu Aku Datang menerusi hanya tiga babak ringkas dikatakan menerima bayaran mahal daripada pihak produksi MIG, David Teo.

Terdapat desas-desus mengatakan jumlah wang yang dibayar kepada Ustaz Azhar Idrus ialah antara RM25,000 hingga RM30,000, meskipun sekadar tampil dalam tiga babak sahaja dan bukan keseluruhan filem.

ALHAMDULILLAH!!! Sultan Johor Isytihar Cuti Negeri Pada Jumaat dan Sabtu Mulai 1 Januari 2014.. Jom Terjah!!!


Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar (gambar) mengisytiharkan hari cuti negeri itu ialah pada Jumaat dan Sabtu dan tidak lagi Sabtu dan Ahad bermula 1 Januari 2014.
Pertukaran cuti itu dilihat akan memberi implikasi pembangunan pesat kepada Wilayah Pembangunan Iskandar.
Pengumuman itu diisytiharkan bersempana sambutan ulang tahun Sultan Ibrahim ke-55.
Sebelum 1994, cuti di Johor ialah pada Jumaat dan Sabtu.
"Keputusan itu dibuat berikutan maklum balas daripada pelbagai pihak bagi membenarkan umat Islam melaksanakan solat Jumaat dengan lebih aman," titah Sultan Ibrahim.

Siaran Langsung: MUKTAMAR PAS PUSAT KE 59 - Hari Ke 2.. Jom Saksikan!!!Perbahasan Ucapan Dasar Presiden:

1. Wakil Selangor |  2. Wakil Johor   |  3. Wakil Pulau Pinang

4. Wakil Perlis   |  5. Wakil Melaka  | 6. Sabah

7. KEDAH DARUL AMAN : Ustaz Nasir Zakaria

Selanjutnya.. ada link lain jika ada gangguan

Terkini!! (Video) Dr Mohd Asri bin Zainul Abidin (Dr MAZA) Jawab Tuduhan Mufti Negeri Kedah Terhadap Beliau.. Jom Terjah!!!


Ada pihak menunjukkan kepada saya satu rakaman fitnah yang sedang disebarkan, yang dibuat oleh Dato’ Badaruddin Mufti Negeri Kedah. Walaupun pada asasnya beliau bercakap tentang nama satu pihak dan isu wahabi namun dalam celahan sepintas lalu beliau menyebut nama saya.
Bagi mengulas hal ini, saya menyebut beberapa perkara berikut;

1. Adapun tuduhan beliau kepada aliran wahabi, itu urusan beliau dengan mereka. Pun begitu, saya katakan bahawa walaupun kita mungkin tidak bersetuju dengan beberapa pandangan ulama Saudi, tapi menuduh puak yang berbeza dengan sewenang-wenang perlulah berhati-hati. Ada kiraan dosa dan pahala di sisi Allah. Saya fikir sebodoh mana pun muslim tidak akan berkata bahawa ‘Allah memegang najis’, ‘Allah macam kera’. 

Tiada siapa yang dapat menerima perkara yang seperti itu. Apakah mungkin untuk kita berkata kepada mereka yang menjadi imam-imam di Masjidil Haram dan Masjid Nabi ada kepercayaan yang seperti itu. Walaupun mungkin ada beberapa perkara yang kita tidak setuju dengan mereka, tidak wajar membuat ‘tembakan rambang’ kepada mereka.

BERAPI!!! Muktamar PAS: Pengundian Untuk AJK PAS Pusat Ditangguh, Kenapa? Hanya Timbalan, Naib Presiden Di Undi, Keputusan Hari Ini.. Jom Terjah!!!SHAH ALAM 22 NOV: Proses pembuangan undi bagi pemilihan kepimpinan PAS sesi 2013-2015 bermula jam 4 petang tadi selepas sesi taklimat ringkas oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS Pusat, Asmuni Awi.
Bagaimanapun, pengundian petang ini hanya bagi jawatan Timbalan Presiden dan Naib Presiden PAS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.