Video : Selebriti Terkenal Lisa Surihani Terima Kejutan Terlampau...

Pengacara TV3, Ahmad Fedtri Yahya Hadir di Talkshow bersama Bob LokmanPengacara TV3, Ahmad Fedtri Yahya kelihatan di Talkshow bersama Bob Lokman di Kota Damansara sebentar tadi. Syukur alhamdulillah, ramai selebriti yang dekat dengan perjuangan kita.. Allahuakhbar!!

EXCO Melawat Mangsa Ribut - Tindakan Segera Kerajaan Negeri Gantikan Bumbung Yang Rosak, Penduduk Lega....

http://wartakedah.net/images/stories/MAC2011/dsc_2975.jpg
ALOR SETAR – Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah, YB Dato’ Ir Phahrolrazi Zawawi dan YB Dr Ismail Salleh melawat mangsa ribut di Taman Wira Blok B untuk melihat sendiri keadaan rumah mangsa bagi memastikan kerugian yang dialami.

Ribut pada 13 Mac telah menyebabkan 36 rumah serta surau mengalami kerosakan dan ianya perlu dibaiki segera untuk mengelakkan daripada dimasuki air hujan.

Menurut YB Dr Ismail, Bahagian Perumahan Kerajaan Negeri mengambil tindakan serta merta bagi menggantikan bumbung rumah yang rosak.

http://wartakedah.net/images/stories/MAC2011/dsc_2965.jpg
“Sejurus selepas kejadian, pihak Bahagian Perumahan Kerajaan Negeri mengambil tindakan pantas dengan melantik kontraktor bagi membaiki bumbung dengan serta merta, dan kerja-kerja ini turut dibantu oleh penduduk setempat,” ujar beliau yang juga ADUN Angkat Bakar Bata.

Seorang penduduk, Fatimah Ahmad, 46, berkata, sewaktu kejadian, beliau bersama ibu, anak-anak dan cucu sedang menonton televisyen di ruang tamu sebelum dikejutkan dengan kejadian itu.

“Sedang kami tonton televisyen, tiba-tiba ada bunyi kuat di atas bumbung rumah, tengok-tengok, bumbung di ruang tengah rumah dah tak ada.

“Kami semua berasa takut, ibu saya yang berumur 86 tahun duduk dalam ketakutan di hujung rumah sambil menutup kepalanya dengan bakul kain, manakala anak saya lari lintang pukang bawa anaknya yang berusia enam bulan,” jelas beliau.

Manakala Jaafar Ismail, 64, sehari selepas kejadian, rumah beliau bagaikan ‘banjir’ disebabkan hujan lebat dan bumbung rumah beliau masih belum berganti.

“Ribut hari Ahad, hari Isnin hujan lebat, jadi air masuk dalam rumah, barang-barang pun basah, bumbung rumah kami tak sempat digantikan pada hari Ahad,” ujar beliau.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.