Gempar!! Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said Dedahkan Tentang Dirinya Yang Perlu Anda Tahu.. Jom Terjah!!!

Datuk A. Samad Said berkata beliau sering dijemput ke majlis anjuran jabatan kerajaan selepas aktif dalam badan bukan kerajaan. Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 17 November, 2013.Datuk A. Samad Said berkata beliau sering dijemput ke majlis anjuran jabatan kerajaan selepas aktif dalam badan bukan kerajaan. Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 17 November, 2013.Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said mengambil pendekatan memencilkan diri dari menghadiri majlis rasmi kerajaan meskipun terdapat undangan oleh sebilangan jabatan kerajaan yang menjemput beliau ke majlis anjuran mereka.
Beliau yang lebih mesra dengan panggilan Pak Samad berkata, sejak kebelakangan ini terdapat jabatan kerajaan menghantarkan undangan menjemput beliau ke majlis rasmi, yang menurutnya, tidak pernah berlaku beberapa tahun sebelumnya setelah beliau bergiat aktif sebagai aktivis dalam badan bukan kerajaan (NGO).
"Sejak beberapa bulan ini, ada semacam perubahan sikap dalam pihak tertentu seperti saya dijemput menghadiri beberapa jemputan majlis rasmi yang tidak pernah berlaku dalam tahun-tahun sebelumnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.