Kehilangan Pesawat MH370 : Apa Kata Tuan Guru Nik Aziz? Jom Terjah!!!


"Saya mengikuti dengan dekat perkembangan pesawat MAS ke Beijing yang terputus hubungan komunikasi dengan pusat kawalan. Sama-sama kita doakan semua penumpang selamat tanpa sebarang insiden yang tidak diingini. Kepada semua ahli keluarga, jangan putus-putus berdoa memohon kesejahteraan daripada Allah SWT."

Parlimen!! Kerajaan Perlu Jelaskan Mengenai GST Kepada Rakyat - Titah DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong


Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah menitahkan kerajaan dan juga ahli-ahli yang berhormat bersama-sama memberi kefahaman kepada rakyat mengenai pelaksanaan dan faedah pengenalan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan pada April 2015.
Titah baginda, rakyat perlu diberikan kefahaman mengenai pelaksanaan GST yang bukannya cukai tambahan tetapi menggantikan Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan sedia ada.
"Kerajaan beta akan terus memperkukuh kedudukan kewangan dan memastikan kemampanan fiskal jangka panjang negara.

Petunjuk Baru!!! Nelayan Dakwa Lihat "Pesawat Terbang Lebih Rendah Daripada Biasa Di Laut China Selatan"


KOTA BHARU - Seorang nelayan di sini mendakwa melihat sebuah pesawat terbang lebih rendah daripada biasa di Laut China Selatan, kira-kira lapan batu nautika dari Kuala Besar, Pantai Cahaya Bulan, awal pagi kelmarin.

Azid Ibrahim, 66, berkata, dia melihat pesawat itu kira-kira jam 1.30 pagi semasa membawa lima kaki pancing di kawasan tersebut.

Menurutnya, pesawat itu terbang rendah menghala keluar dari negara ini menuju ke tengah laut.

Terkini!! Kerajaan China Nyatakan Rasa Kecewa Terhadap Kerajaan Malaysia Cara Pengendalian Maklumat Kehilangan MH370.. Jom Terjah!!!


Kerajaan negara China menyampaikan rasa kecewa terhadap kerajaan Malaysia ekoran kehilangan pesawat MH370 dengan meminta mereka dibekalkan maklumat yang terkini tentang kehilangan pesawat MAS itu.
New York Times melaporkan hari ini China, negara asal majoriti penumpang pesawat itu,  jelas ada tanda-tanda kemarahan dan kecewa di kalangan keluarga penumpang yang terlibat dengan cara Malaysia mengendalikan situasi ini.
Dilaporkan juga, Menteri Luar China Wang Li menyampaikan ketidaksabarannya itu dalam panggilan telefon sebagaimana yang dilaporkan dalam laman web kementerian.

Terkini!!! Benarkah Kemungkinan Pesawat MH370 Pecah Di Pertengahan Penerbangan, Ini Menjadi Misteri.. Jom Terjah!!!

Pencarian di udara dan laut terus dibuat untuk hari ketiga pagi ini ke atas kapal terbang MH370 di samping pelbagai persoalan terus menyelubungi kedudukan dan identiti sebahagian penumpang di atas pesawat Boeng 777-200ER yang hilang pagi Sabtu lalu.
Pihak berkuasa Vietnam menemui suatu objek yang dipercayai pintu bahagian dalam jet yang berumur 11 tahun itu sekitar 50 batu selatan barat daya pulau Tho Chu, Vietnam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.