Panas!!! MB Ku Bikin Gempar Lagi... Di Tangan Kanannya Terhunus Pisau.. Apa Sebenarnya?


Bila YAB Ustaz Azizan diceruk dapur...

Apa yang dimasaknya untuk anak2 buah.. Beginilah bila pemimpin besar berjiwa rakyat

[Gambar] Memalukan PM Haji Najib : "Dah 6 Tahun Bocor" Di Mana Silapnya?

Rayu tukar zink rumah
Ramli menunjukkan keadaan atap rumahnya yang bocor setiap kali hujan lebat.
 
PIANGGU - Setiap kali hujan lebat, sebuah keluarga yang menetap di Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) Kampung Pianggu, di sini, terpaksa ‘bermandi hujan’ apabila atap zink rumah yang didiami mereka itu bocor sejak lebih enam tahun lalu.

Kesempitan hidup pasangan Ramli Mohd, 52, dan Nilam Yet, 40, menyebabkan mereka hidup dalam serba kedaifan, tambahan pula terpaksa menanggung dua lagi anaknya yang masih bersekolah.


Ramli yang hanya bekerja sebagai tukang kebun sebuah sekolah berkata, akibat daripada kesempitan hidup yang dialami, dia tidak mampu untuk menggantikan atap zink rumah berkenaan.

HARAM Panggil PRU13 Pada Musim Haji

 http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.47645.1339973740!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

SHAH ALAM - Multaqa Asatizah dan Du’at (Murshid), kumpulan pendakwah dan asatizah, membuat ketetapan bahawa adalah haram jika kerajaan mengadakan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) pada musim haji.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, sekretariat sekumpulan 20 pendakwah berkata, jika PRU13 diadakan pada musim haji, ia merupakan satu pengkhianatan kepada amanah dan sistem pemilihan.


"Kami juga bersepakat bahawa pilihan raya dan proses pengundian tidak boleh atau haram dilaksanakan sewaktu musim perayaan dan ibadah umat Islam khususnya musim haji yang mana berpuluh ribu pengundi dan petugas haji sedang berada di luar negara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.