Panas!! Inilah Nasib Pekerja Mc Donalds Jika Masyarakat Dunia Terus Memboikot.. Jom Terjah!!Boikot produk israel

Ramai juga yang masih bertanya kenapa Boikot McD, bagaimana dgn nasib pekerja McD?
Ini senario yang paling mungkin.

McD tidak akan terjejas dengan kempen boikot. Yang menurun mungkin market share sahaja. Makna kata jika market share McD dalam perniagaan makanan segera ialah 70% mungkin berkurangan beberapa % sahaja. (katakan tinggal 60%). McD akan terus beroperasi spt biasa kerana dia tak menanggung kerugian - cuma keuntungan terjejas sedikit (Kemungkinan pelbagai tawaran harga yang menarik dan strategi pengiklanan yang makin agresif adalah isyarat bahawa 'kempen boikot' semakin menggigit).

Gempar!!! Tahniah Buat Pelakon Hairie Othman Akhiri Zaman Dudanya.. Inilah Wajah Isteri Barunya.. Jom Terjah!!!


Comel dan segak bergaya.. Moga berkekalan hingga ke Syurga. Tahniah diucapkan kepada pelakon Leftenan Adnan iaitu Hairie Othman kerana sudah bergelar suami. majlis pernikahan dijalankan dalam suasana sederhana di Dewan Merak Kayangan.

PATA 2012 Telan Kos RM3.4 juta Hanya 3 Hari, Lari Bajet Menteri Melancong.. Jom Terjah Kisah Sebenar!!


Oleh Lim Hong Siang

Ketika menjawab pertikaian Anthony Loke mengapa conference Pacific Asia Travel Association (PATA) 2012 menelan kos RM3.4 juta dalam tempoh tiga hari, RM1.7 juta lebih daripada anggaran bajet, Menteri "Melancong", Ng Yen Yen mendakwa program tersebut perlu memperlihatkan imej "Malaysia Boleh". 

 Justeru itu, setiap peserta dihidangkan jamuan malam berharga RM150/orang. Malah, Yen Yen menyindir ahli parlimen Rasah ini, bahawa RM150/orang untuk jamuan malam di Kuala Lumpur adalah standard (taraf) antarabangsa, bukan standard Rasah.

Saya teringat Menu Rakyat 1Malaysia yang diperkenalkan Najib Razak. Perdana Menteri ini hanya membayar RM3 meskipun mengambil lauk-pauk yang mengandungi nasi, ayam masak kicap, ayam masak merah, daging goreng, taugeh dan papadom. Langkah Najib untuk membuktikan bahawa penduduk Kuala Lumpur masih dapat membeli makanan yang murah di pusat bandar ini, akhirnya mendapati taraf rakyat jelata di Lembah Klang hanya mencecah 2% dari paras antarabangsa sebagaimana yang digariskan Ng Yen Yen. Jika diambil gaji minima RM900 yang ditetapkan kerajaan, berhempas pulas satu bulan buruh itu membanting tulang hanya cukup untuk enam hidangan jamuan malam yang bertaraf antarabangsa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.