Rakyat NegeriKu Berduka!!! (Gambar2) Jenazah Almarhum Tunku Annuar Selamat Dikebumi.. Moga Rohnya Dicucuri Rahmat!!!

ALOR SETAR - Jenazah Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tan Sri Tunku Annuar Sultan Badlishah, 75, yang mangkat tengah malam tadi selamat dimakamkan di Makam Diraja Langgar dekat sini petang ini.
   


Terkini!!! (Gambar2) Jenazah Almarhum Tan Sri Tunku Annuar Akan Dimakamkan Di Makam Diraja Langgar Selepas Solat Asar... Al-Fatihah!!!


ALOR SETAR - Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tan Sri Tunku Annuar Sultan Badlishah mangkat di Hospital Pantai Ipoh, Perak pukul 12.20 tengah malam tadi.
   
Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata, jenazah Almarhum Tunku Annuar akan disembahyangkan di Istana Anak Bukit di sini pukul 3 petang ini.
   

Sampai Jua!!! (Gambar) Inilah Pasangan Panda Gergasi Dari China.. Jom Terjah!!!

Feng Yi, salah seekor daripada dua beruang panda gergasi yang tiba dari China melihat keluar sangkarnya ketika tiba di Kompleks MASKargo, Lapangan Terbang Antarabangsa, Sepang, pagi tadi. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 21 Mei, 2014.Feng Yi, salah seekor daripada dua beruang panda gergasi yang tiba dari China melihat keluar sangkarnya ketika tiba di Kompleks MASKargo, Lapangan Terbang Antarabangsa, Sepang, pagi tadi. Pasangan panda gergasi dari China, Fengyi dan Fuwa, simbol jalinan hubungan diplomatik 40 tahun Malaysia-China, tiba di Kuala Lumpur hari ini bagi memulakan kehidupan baharu di perantauan selama 10 tahun.
Pasangan panda gergasi itu tiba melalui Kompleks MASKargo di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada jam 7.53 pagi dengan pesawat khas MASKargo Airbus 330-200 (MH6462) dari Chengdu, China.

Sedih Dan Sayu!!! Kenyataan Media: Kemangkatan Yang Teramat Mulia Tunku Bendahara Kedah: NegeriKu Diisytiharkan Cuti.. AL-FATIHAH!!!


KENYATAAN MEDIA

Teks Pengumuman Kemangkatan Yang Teramat Mulia Tunku Bendahara Kedah oleh Yang Amat Berhormat Menteri Besar Kedah Darul Aman


Bismillah Hirrahmanirrohim

Bahawa dengan sedih dan dukacitanya dimaklumkan Yang Teramat Mulia Dato' Seri Utama Tan Sri Tunku Annuar Alhaj Ibni Almarhum Sultan Badlishah, Tunku Bendahara Kedah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, telah mangkat di Hospital Pantai Ipoh, Perak pada pukul 12.20 pagi, hari Rabu, 21 haribulan Mei 2014 Masihi, bersamaan 21 Rejab 1435 Hijriah.

Al-Fatihah : YTM Tengku Bendahara Kedah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah MangkatBaru menerima khabar kemangkatan YTM Tengku Bendahara Kedah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah Darul Aman, di Ipoh pada jam 12.20 malam ini kerana serangan jantung.

Semoga allah ampunkan dosa baginda.


-SUMBER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.