CABARAN!!! Beranikah JAKIM Siasat Raja Bomoh VVIP ATAU Sekadar "BERTARING" Di Facebook Sahaja? Jom Terjah!!!Kenyataan Ibrahim Mat Zin, di atas dipaparkan di You Tube. Dia terusik apabila Khairy Jamaluddin bersuara di laman mikro twitter beliau.


Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, JAKIM pula mengeluarkan kenyataan berikut di laman Facebook.

POPULAR!!! Aplikasi Permainan ‘BOMOH’ Cari Pesawat MH370 Hilang Kini Boleh Dimuat Turun.. Jom Download!!!

bomoh
PETALING JAYA: Satu aplikasi permainan ‘Bomoh’ kini boleh didapati di Play Store bagi pengguna sistem operasi Android yang dipercayai mendapat inspirasi daripada Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP yang melakukan upacara ritual bagi mengesan pesawat MH370 yang hilang.
Menerusi keterangan mengenai permainan itu, seorang lelaki yang merupakan bomoh menggemparkan apabila kemunculannya bagi membantu pesawat yang hilang dari Garuda Hitam.

Bukti Terbaru!!! Transponder #MH370 Mungkin Sengaja Dimatikan - Pakar.. Sejauhmana Kebenarannya, Jom Terjah!!!

Malaysia Airlines

KUALA LUMPUR: Bukti baharu yang diperolehi mencadangkan bahawa komunikasi dari pesawat Malaysia Airlines yang hilang mungkin secara sengaja telah dipotong.

ABC News berkata penyiasat AS kini percaya trasponder dan sistem laporan data pesawat yang melaporkan kedudukannya dalam penerbangan kepada radar di darat ditutup secara berasingan.

Terkini!!! Inilah Gambar Suspek Yang Mencuri Beg Berisi Wang Tunai RM15,000 Milik Pengarang Berita Berita NOW TV Hong Kong.. Jom Terjah!!!

MH370 Suspek keluar dari lobi hotel bersama beg dipercayai berisi pasport dan wang tunai sebanyak RM15,000 milik Penolong Pengarang Berita NOW TV Hong Kong, Chan Wai Li ketika wartawan dan krew TV itu membuat liputan mengenai ahli keluarga penumpang Pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 di Lobi Hotel Everly, Putrajaya pada Khamis.

Radar Tentera: #MH370 Mungkin Terbang Ke Andaman.. Jom Terjah!!!

Bukti daripada radar Tentera membayangkan kemungkinan pesawat MH370 yang hampir seminggu hilang, telah sengaja diterbangkan melintas Semenanjung Tanah Melayu ke arah Kepulauan Andaman, lapor Reuters yang memetik sumber yang biasa dengan penyiasatan itu hari ini.

Dua sumber itu berkata sebuah pesawat yang tidak dikenali yang penyiasat percaya ialah MH370, telah mengikuti laluan di antara titik laluan penerbangan - yang menunjukkan ia sedang diterbangkan oleh seseorang yang terlatih dalam bidang penerbangan - ketika kali terakhir ia diplotkan pada radar tentera di luar pantai barat laut negara ini.

Hangat!!! #MH370: (Video) Raja Bomoh Sedunia Sifatkan Menteri Nie Sebagai Gila, Ini Buktinya.. Jom Terjah!!!

Kuala Lumpur – Raja Bomoh Sedunia, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin menyelar Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin sebagai budak hingusan yang kurang ajar dan biadab.

Menurutnya, Khairy sepatutnya berjumpa dengannya terlebih dahulu bagi mendapatkan penjelasan sebenar, sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan yang diperoleh daripada media.

“Budak-baru baru yang jadi menteri ni, tak usahlah nak ambil publisiti atas nama Datuk. Biar saya buat kerja, kalau nak cari publisiti pergilah cari orang lain dan bukan atas nama saya.

Terkini!!! #MH370 - "Kami Ada Petunjuk Pesawat Itu Terhempas Di Lautan Hindi," Pegawai Kanan Pentagon.. Jom Terjah!!!

MH370: Pentagon ada

KUALA LUMPUR: Pegawai Amerika Syarikat mendedahkan ada "petunjuk" pesawat Malaysia Airlines yang hilang sejak 8 Mac lalu mungkin terhempas di Lautan Hindi dan sedang menggerakkan kapal USS Kidd ke kawasan untuk mencarinya, lapor stesen televisyen ABC News.

Pegawai kanan Pentagon itu memberitahu ABC News, pihaknya memerlukan masa 24 jam untuk menggerakkan kapalnya ke kawasan itu.

"Kami ada petunjuk pesawat itu terhempas di Lautan Hindi," kata pegawai kanan berkenaan.

#MH370 Hilang!!! Malang.. Petugas media 'NowTV Hongkong' Buat Liputan Rugi Lebih RM15,000 Di Lobi Hotel.. Jom Terjah!!!  PUTRAJAYA - Dalam kesibukan petugas media tempatan dan antarabangsa membuat liputan berita kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS)MH370, seorang wartawan TV luar negara mendakwa kehilangan RM15,000 apabila beg miliknya dicuri di sebuah hotel di sini hari ini.

  Selain wang tunai, Chan Wai Li, lelaki berusia 36 tahun dari Now TV, sebuah stesen TV swasta Hong Kong itu turut kehilangan dokumen perjalanan, dompet, kad kredit dan pita rakaman kamera video.

  Chan yang merupakan Penolong Pengarang Berita, Now TV mendapati begnya hilang pukul 4 petang, selepas pulang dari pusat beli belah Alamanda yang terletak berhampiran dengan hotel itu setelah membeli kad prabayar bersama dua lagi rakannya.

  Beliau membuat liputan berita kehilangan penerbangan MH370 sejak 8 Mac lalu.

  Pulak Dah!!! Kenapa Perlu 'DENGKI" Bila Pimpinan NegeriKu Boleh Membida Nombor Plat KDT9, Bukan Tara Mana Pun.. Jom Terjah!!!


  Sekarang ini heboh di Kedah yang menjadi perbualan rakyat sama ada di pejabat-pejabat kerajaan mau pun di warung-warung betapa seorang Ahli Exco Kerajaan Negeri Kedah dari UMNO Tajul Urus b Mat Zain yang memegang portfolio Jawankuasa Pendidikan, Pengangkutan dan Kerja Raya telah membida nombor plat KDT 9 dengan bidaan sebanyak RM26,600.
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  Powered by Blogger.

  Search

  Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.