LIVE Dari Dataran Merdeka : Pihak Berkuasa Labelkan Perhimpunan Sebagai "Himpunan Guling Kerajaan".. Jom Ikuti!!!

Lihat video live di 
http://www.mobtv.my/

KUALA LUMPUR: Di sebalik keghairahan sambutan tahun baru 2014 penuh temasya oleh sesetengah pihak malam ini, sebahagian rakyat Malaysia memilih untuk turun membantah kenaikan kos hidup yang bakal dihadapi menjengah tahun baru esok.

Pada malam ini, ramai rakyat Malaysia dijangka turun untuk menyatakan bantahan secara aman khususnya di Dataran Merdeka, di mana tempat berlangsungnya acara sambutan ambang 2014 anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), yang menelan belanja hampir RM15 juta.

Himpunan malam ini dinamakan 'Himpunan Turun' yang merupakan inisiatif dari rakyat sendiri yang diketuai Kumpulan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (Turun) dan beberapa lagi NGO lain.

Dengan konsep "Duduk dan Bantah" dengan pakaian hitam, himpunan malam ini dijangka bermula jam 9 malam, sehingga tiba detik jam 12 malam.

Pihak berkuasa bagaimanapun melabelkan perhimpunan malam ini sebagai "Himpunan Guling Kerajaan", dan mengancam akan bertindak tegas terhadap mereka yang terlibat.

Beberapa bukti turut ditampilkan sebagai menyokong dakwaan tersebut termasuk penemuan bom yang dikaitkan dengan himpunan malam ini.

LAPORAN LANGSUNG

11.05 PM: AJK PAS PUSAT, Dr Dzulkefly Ahmad berkata ini kali pertama himpunan sebegini diadakan pada waktu malam, dan terbukti ianya aman.
"Kita harap keadaan ini berterusan sehingga tamat himpunan," katanya ketika berucap.

Terkini!!! (Gambar2) Live Dari Dataran Merdeka Pulihan Ribu Sudah Berkumpul Untuk Demo 'TURUN'.. Jom Terjah!!!

Seorang peserta demonstrasi memakaikan topeng V for Vendetta dan memegang bunga warna kuning di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 31 Disember, 2013.Seorang peserta demonstrasi memakaikan topeng V for Vendetta dan memegang bunga warna kuning di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 31 Disember, 2013.

Satu jam lagi menjelang jam 12.00 tengah malam di mana tahun baru 2014 akan muncul, lebih 10,000 peserta demonstrasi Turunkan Kos Sara Hidup (Turun) telah berkumpul di Dataran Merdeka 
Para peserta demo yang berkumpul di Sogo mula bergerak beramai-ramai ke Dataran Merdeka mulai jam 10 malam tadi menjelang jam 10.30 malam di mana mereka berjanji akan mula bergabung di Dataran Merdeka.
Sebahagian dari peserta demo ini mula memenuhi kawasan perkarangan Dataran Merdeka sejurus selepas azan Isyak tadi.

BERAPI!!! LIVE MALAM AMBANG 2014 Dari Dataran MPSP Butterwoth, Pulau Pinang Bersama Ustaz Azhar Idrus.. Jom Saksikan!!!MALAM AMBANG 2014..live dari Dataran MPSP Butterwoth, Pulau Pinang... Kemunculan Ustaz Azhar Idrus (UAI) selepas solat Isyak sebentar lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.