Al Fatihah!!! Bekas Ketua Pengarah JPA Tan Sri Rozhan Kuntom Meninggal Dunia Di IJN...

Tan Sri Rozhan Kuntom meninggal dunia


PUTRAJAYA: Bekas Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (JPA), Tan Sri Rozhan Kuntom meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) pukul 4 pagi Jumaat.

Allahyarham yang berusia 82 tahun, memegang jawatan Ketua Pengarah JPA ke-13 mulai 1 Ogos 1985 hingga 26 Jan 1987.

Dalam kenyataan Ketua Pengarah JPA, Tan Sri Mohamad Zabidi Zainal yang mewakili seluruh warga JPA mengucapkan takziah kepada anggota keluarga Allahyarham.

Mohamad Zabidi berkata, pemergian Allahyarham merupakan kehilangan yang amat besar kepada negara khususnya perkhidmatan awam di Malaysia.

Rozhan, bapa kepada Ketua Pegawai Eksekutif Astro Datuk Rohana Rozhan, mendapat pendidikan awal di Johor, kemudian meneruskan pengajiannya di Kolej Melayu Kuala Kangsar seterusnya menyambung pelajarannya di Universiti of Malaya di Singapura.

Anak kelahiran Muar, Johor itu memulakan perkhidmatannya dalam kerajaan sebagai Penolong Pegawai Daerah Kluang Johor, kemudian berkhidmat dengan Ketua Menteri Pulau Pinang dan menjawat pelbagai jawatan tinggi lain sehingga 1963.

Solat jenazah disempurnakan di Masjid Umar Al Khattab dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara di Kuala Lumpur selepas solat Jumaat, hari ini.

Tudiaa!!! (Gambar) Kerana Aksi Ini 3 Siswa UM Terima Surat Tunjuk Sebab.. Jom Terjah!!!

Tiga pemimpin Majlis Perwakilan Mahasiswa Univerisiti Malaya (UM) diberi surat tunjuk sebab kerana mengadakan protes sewaktu lawatan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama ke kampus tersebut.

Ketiga-tiga pelajar itu ialah Timbalan Presiden Majlis Perwakilan Mahasiswa Lee Jin Yang, Setiausaha Fahmi Zainol dan timbalan setiausaha Leong Yu Sheng.

Gempar!!! Inilah Wajah Pemain Bola Sepak JDT Yang Didakwa Mencuri Wang Milik Rakan Sepasukan.. Jom Terjah!!!

 Johor Southern Tigers
Johor Bahru: Seorang bekas pemain bola sepak Johor Darul Ta'zim (JDT) dituduh di Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas pertuduhan mencuri wang milik rakan sepasukannya, 1 April lalu.
Tertuduh, Muhammad Hadin Azman, 20, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret, Mohd Azlan Shah Mohd Allias.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.