A Samad Said Sifatkan PM Najib PM Yang Memang Kejam Berbanding PM Sebelumnya... Seru Letak Jawatan...Sasterawan Negara Datuk A Samad Said menyifatkan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai perdana menteri yang "memang kejam" berbanding dengan beberapa perdana menteri sebelum ini.

"Kalau tengok (perdana menteri) yang sudah-sudah itu, (Najib) memang kejamlah," katanya ketika diminta membandingkan pentadbiran Najib dan dua penyandang sebelumnya - Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Menceritakan kembali "kebengisan" polis dalam menangani perhimpunan BERSIH 2.0 Sabtu lalu, A Samad mendakwa pentadbiran Najib sekarang mengarah kepada menjadikan Malaysia negara kuku besi. Ketika diwawancara Malaysiakini di sebuah restoran di Bangsar hari ini, A Samad berkata, perkara itu boleh dilihat di melalui rakaman video dan gambar di internet yang mana kerajaan"berantakan dengan orang awam".

"Youtube siarkan, kita boleh lihat semua dan (dia) tak boleh tipu. Cuma, malangnya dalam akhbar-akhbar (dan) media utama, sudah tentu kamu nampak berat sebelah," katanya yang mesra dengan panggilan Pak Samad.

"Tapi kalau (di) Youtube, tak boleh tipu. Kamu kata tidak jentik-jentik, (itu) pun nampak (di Youtube). Kamu kata tidak ada orang yang dipijak, (tetapi ada) yang ditendang berulang kali," katanya.


Sehubungan itu, A Samad mendesak Najib meletakkan jawatan, selaras dengan kempen sama di Facebook yang kini sudah digemari hampir 200,000 orang.

"Ya, saya mahu (beliau letak jawatan). Saya ikut (perkembangannya) dalam Facebook, amat bagus (kempen itu). Kalau di Jepun, orang lain buat salah pun, menteri itu tunduk depan orang.


"Ada perdana menteri Jepun tidak sampai satu penggal pun, (letak jawatan). Tapi di sini tentu, orang sangat mengidam kuasa," katanya dengan nada sinis.

Jom Tengok Gelang Yang Berharga RM1.65 juta Milik Isteri PM Najib.... Mahalnya....

KUALA LUMPUR: Sepasang gelang dengan bertatahkan 3,424 batu berlian, yang didakwa dimiliki oleh Rosmah Mansor bernilai RM1.65 juta menurut pengusaha barangan kemas mewah Jacob & Co.

Dalam kenyataan e-mel kepada FMT, butik barangan kemas yang berpangkalan di New-York berkata harga bagi gelang tersebut adalah AS$ 540,000 (RM1.65 juta).

Jacob & Co berkata setiap gelang emas putih 18k yang bertatahkan dengan 1,712 batu berlian dan beratnya 137.31 gram.

"Setiap gelang disemat dengan 751 batu berlian mewah hitam 30.00ct dan 961 batu berlian mewah putih 34.50ct," kata syarikat itu.

Kredit : FMT

Inilah Wajah Isteri Yang Tergamak Memotong Kemaluan Suaminya...

Seorang isteri telah mengheret, mengikat suaminya pada katil dan memotong kemaluannya sebelum dibuang ke dalam gelongsor sampah.

Catherine Kieu Becker, 48, berkata kepada pegawai polis bahawa pasangannya itu 'berhak' diperlakukan sedemikian.


Suaminya yang berusia 51 tahun itu kini di dalam keadaan yang serius di hospital selepas menjalani pembedahan California, AS.


Becker menghadapi pertuduhan kerana membuat tuduhan palsu dan kerana penderaan pasangan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.