Exco Kedah Akan Saman JKKP Yang Buat Fitnah Semasa Banjir Melanda Kedah

ALOR SETAR, 16 Nov 2010 - Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah, YB. Dr. Ismail Salleh menegaskan akan mengambil tindakan mahkamah terhadap pihak yang memfitnah dirinya berhubung isu kononnya beliau menarik balik bantuan yang dihulurkan kepada mangsa banjir di Alor Selut kerana mangsa tersebut terdiri dari ahli-ahli Umno.

Kenyataan itu dibuat sewaktu beliau menggulung perbahasan Menjunjung Kasih Ke Atas Titah Ucapan Perasmian Sidang DUN Kedah dan telah mendapat tepukan meja yang gemuruh dari ADUN-ADUN Pakatan Rakyat.

Menurutnya, fitnah pertama telah disebarkan oleh Facebook Puteri Umno yang menyiarkan ucapan JKKKP Tok Keling menuduh beliau mengambil balik bantuan yang diberi kerana mangsa banjir ahli Umno.

"JKKKP ni, Azmi Md Isa dia duduk lima kilometer dari tempat kejadian dan dia pun tak ada di situ masa kejadian," ujarnya.

Apa yang berlaku, terangnya, ialah tempat yang dicadangkan untuk penempatan banjir itu hanya sebuah khemah serta tidak mempunyai apa-apa kemudahan asas.

"Saya berbincang dengan penghulu dan Jabatan Kebajikan masyarakat, akhirnya bersetuju untuk pusat penempatan di buat di surau berdekatan dan mereka tak benarkan buat dalam khemah tepi jalan tu," katanya. Begitu juga, katanya, JKKP Alor Selut turut bersetuju.

Selepas persetujuan itu, katanya, barang-barang yang diletakkan di situ dipindahkan ke surau dan ianya tiada kena mengena langsung kerana mangsa banjir ahli Umno. "Tidak timbul kami mengambil balik barang tersebut, kerana ianya belum diserah kepada sesiapa," katanya.

ADUN Pedu, Dato' Seri Mahdzir Khalid bangun mencelah apabila Dr. Ismail dalam ucapannya melahirkan rasa kesal terhadap bekas Menteri Besar yang memetik bahan fitnah untuk dibawa ke Sidang DUN. ADUN Bakar Bata, Dato' Ahmad Bashah Md Hanipah turut meminta laluan apabila Dr. Ismail 'melibas' Umno Bahagian Alor Setar dalam isu tersebut.

Aksi Cium Nabil Raja Lawak & Qasha - Kenapa Tiada Tindakan Diambil?

PETALING JAYA: Pelakon baru, Nik Zaris Uqasha Senrose Nik Sen,18, atau Qasha tidak berhasrat mengambil sebarang tindakan selepas gambar “panas” kononnya aksi dia dengan juara raja lawak, Nabil Ahmad,27, bercium tersebar.

Beritahu Qasha, dia lebih selesa untuk berdiam diri sehingga kontroversi itu hilang begitu sahaja.

"Buat apa saya nak ambil tindakan? Saya lebih selesa untuk mendiamkan diri dan biarlah orang nak fikir apa-apa pun kerana saya telah menafikannya.

"Sekarang ini, walaupun saya menidakkan gambar tersebut, ia telah pun tersebar dan orang boleh melihatnya pada bila-bila masa. Jadi, kalau kita nak ambil tindakan, ia tak mendorong apa-apa pun.

"Oleh itu, saya mahu senyap seketika dan tenangkan fikiran," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Tambah Qasha, walaupun kontroversi itu melanda dirinya, dia tetap tabah dan cuba meneruskan kehidupan seperti biasa.

"Kebetulan pula sempena dengan Hari Raya Aidiladha ini, saya mahu berada di samping keluarga di Kelantan. Saya mengakui saya rasa tertekan dan fikiran saya kosong akibat kejadian ini. Tetapi sekarang ini saya dah okey. Hidup perlu diteruskan," ujarnya tenang.

Ahad lalu sebuah akhbar mingguan menyiarkan gambar panas yang dikatakan milik kedua-dua pelakon itu tetapi mereka menafikannya.

Sebaliknya Qasha dan Nabil mendakwa ia hanyalah teknik “super impose” berteknologi tinggi yang dibuat untuk menjatuhkan kerjaya mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.