Terkini Di Mesir: Tindakan Tentera Mesir Setelah 24 Jam Rampas Kuasa.. Jom Terjah!!


Tindakan Yang Dibuat Oleh Tentera Abdel Fattah Al-Sisi Setelah 24 Jam Merampas Kuasa Daripada Presiden Mesir Dr. Muhammad Mursi | Beberapa tindakan telah dibuat oleh tentera Abdel Fattah Al-Sisi setelah 24 Jam merampas kuasa daripada Presiden Mesir Dr. Muhammad Mursi dalam masa kurang 24 jam setelah rampasan kuasa di Mesir:

MUSIBAH!!! (Gambar2) Padang Kota Lama Sekali Lagi DiBadai Ombak Kuat Setinggi 5 Meter Dan Melimpah Ke Jalan Raya.. Jom Terjah!!!

GEORGE TOWN: Ombak kuat dengan ketinggian lebih 3.5 meter sehingga mencapai 5 meter menyebabkan air laut melimpah di kawasan Padang Kota Lama dan mengenai beberapa kenderaan di kawasan meletak kereta. Jurucakap Jabatan Meteorologi negeri berkata fenomena itu dipengaruhi angin Barat Daya yang bertiup dengan kelajuan 40 hingga 50 kilometer sejam dan dijangka berterusan sehingga esok.
“Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini berbahaya kepada bot-bot kecil dan kegiatan rekreasi laut,” katanya di sini hari ini.

Utusan Kalah Lagi.. Diperintah Bayar Ganti Rugi Suku Juta Kepada DS Nizar Isu Plat WWW1.. Jom Terjah!!!KUALA LUMPUR: Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin memenangi kes fitnah terhadap Utusan Melayu (M) Bhd berhubung isu nombor plat WWW1 yang dibeli oleh Sultan Johor.

Sejarah Tercipta: Menteri Komunikasi dan Multimedia Akan Siarkan Secara Langsung Proses Penjumlahan Undi PRK Kuala Besut.. Jom Terjah!!!Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata kerajaan bercadang untuk menyiarkan secara langsung proses penjumlahan undi bagi pilihan raya kecil Kuala Besut menerusi saluran RTM.

Menurutnya, beliau akan meyakinkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk melaksanakan cadangan itu dan akan berbincang dengan pihak RTM untuk menjadikannya satu kenyataan.

Terkini!! Mesir Gawat!! Presiden Mohamed Morsi Di Bawah Tahanan Tentera Dan Gantung Perlembangaan... Jom Terjah!!


KAHERAH-MESIR. Tentera Mesir akhirnya menumbangkan Presiden Mohamed Morsi sekali gus mengumumkan pelan tindakan masa depan politik negara ini yang bakal dilaksanakan oleh sebuah jawatan kuasa perdamaian nasional.

Menurut anggota kanan Ikhwan Muslimin, Morsi kini berada di bawah tahanan tentera.

“Morsi dan pasukan presiden berada di di bawah tahanan rumah ketika ini,” kata anak kepada pembantu Morsi, Gehad El-Haddad.

Terkini!!! Mesir Kembali Tegang - Presiden Dr Mursi Diguling Pihak Tentera.. Pejuang Presiden Sanggup Syahid.. Jom Terjah!!!
Akhirnya Presiden Mesir yang dipilih rakyat, Dr. Mursi telah diguling oleh tentera dketuai oleh Menteri Pertahanan Mesir, Abdul Fattah al-Sisi dengan merampas kuasa secara rasmi. Ketua Mahkamah Konstitusi Perlembagaan Mesir. Adli Mansour telah dinamakan menjadi pemimpin sementara sehingga pilihanraya baru diadakan semula.
Kenyataan itu disampaikan oleh Menteri Pertahanan Mesir sendiri dan disiarkan oleh AFP, Khamis (4/7/2013). Selain itu, Abdul Fattah juga mengumumkan pembekuan perlembagaan Islam yang disusun sebelumnya oleh Mursi.

Fattah berharap pemerintahan yang kuat akan segera terbentuk. Kenyataan beliau mendapat dukungan dari pemimpin pembangkang Mesir, Mohamed El Baradei.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.