TERKINI!! PKPB: Jumlah Penumpang Ikut Jenis Kenderaan

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob 

PUTRAJAYA - Kerajaan memutuskan jumlah maksimum penumpang dibenarkan menaiki kenderaan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) adalah mengikut kapasiti jenis sesuatu kenderaan.
Bagaimanapun, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menegaskan pihaknya tidak pasti sama ada akta berkaitan perkara itu sudah dipinda atau diwartakan pada ketika ini.
Menurutnya, setakat ini berdasarkan Akta 342, kebenaran jumlah penumpang dibenarkan menaiki kenderaan adalah tidak lebih empat orang.

TERKINI!!! Tiada lagi ziarah Aidilfitri mulai hari iniMemasuki hari kedua bulan Syawal hari ini, bermakna rakyat tidak boleh lagi meneruskan budaya kunjung mengunjung dan aktivit ziarah Aidilfitri selepas ini berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).
Bagi mengekang penularan wabak koronavirus (Covid-19), kerajaan sebenarnya memberi kelonggaran itu hanya pada hari pertama sambutan Aidilfitri dengan syarat perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP), antaranya terhad kepada 20 ahli keluarga terdekat, mengamalkan jarak sosial dan menjaga kebersihan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.