GAMBAR BAJU PERSALINAN DAN SANDING NABIL & ZIRA : Depa Akan Nikah 30 september 2011

Pelakon dan pelawak terkenal, Ahmad Nabil Ahmad, 28 bakal diijab kabulkan bersama pilihan hatinya Nazirah Ayub, 23 pada 30 September ini di Masjid Sultan Mizan, Putrajaya.


Nabil menerusi pengurusnya, Latip Ahmad berkata, pasangan berkenaan bakal dinikahkan selepas solat Jumaat di masjid berkenaan kerana berhampiran dengan kediaman keluarga sebelah perempuan, di Klang.

Dia juga berkata, sebuah majlis resepsi penuh warna-warni berkonsepkan 'fairy tale' bakal diadakan di I-City, Shah Alam pada tanggal 2 Oktober ini, sekitar jam 8 malam.

"Konsep fairy tale dan persandingan dalam taman sememangnya konsep yang diidamkan Nabil dan Nazirah. Mereka sengaja memilih I-City kerana lokasi berkenaan melengkapi konsep impian perkahwinan mereka.

" Pada majlis resepsi berkenaan, mereka akan mengenakan persalinan moden di mana Nabil dengan tuxedo, manakala Nazirah bersama gaun moden," katanya.OhBulan!

Sidang Dewan Rakyat Di Premis Baru - Kerusi PM Najib Hampir Dengan Kerusi Ketua Pembangkang DS Anwar

KUALA LUMPUR: Persidangan Parlimen akan datang tentunya akan lebih menarik kerana ia dikatakan persidangan Dewan Rakyat yang terakhir, yang menyaksikan pembentangan bajet untuk PRU13. Dan istimewanya persidangan tersebut adalah di premis yang baru.

Projek menaiktaraf bangunan dewan serbaguna sedia ada untuk dijadikan Dewan Rakyat yang baru adalah dilaksanakan secara rundingan terus kepada TRC Corporation Sdn Bhd, menggunakan Kaedah Arahan Perbendaharaan 66, dengan kos muktamad rundingan sebanyak RM31.5 juta dan tempoh pembinaan adalah selama 5 bulan.

Walhal kos siling yang diluluskan untuk projek di atas adalah sebanyak RM24 juta, iaitu peningkatan hampir 50 peratus. (Biasalah, projek rundingan terus adalah peluang kroni meraih laba besar).

Adalah difahamkan projek naiktaraf bangunan Dewan Rakyat sedia ada akan dilaksanakan pada awal tahun 2012 dan dijangka siap pada tahun 2014.

Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar pernah membangkitkan dalam persidangan yang lepas, kenapa projek di atas dibuat tidak melalui proses tender terbuka bagi membolehkan kerajaan mendapat harga yang lebih kompetetif dan peluang yang sama kepada kontraktor yang lain.

Menteri Kerja Raya hanya memberi jawapan bahawa TRC dipilih berdasarkan rekod mereka sebelum ini.

Dewan Rakyat akan terus bersidang menggunakan dewan yang baru dan ianya adalah secara sementara sahaja. Selepas Dewan Rakyat sedia ada dinaiktaraf, maka ia akan dipindahkan semula ke tempat yang asal.

Kedudukan bangunan Dewan Rakyat sekarang tidak dapat dipastikan selepas itu.
Uniknya bangunan Dewan Rakyat yang baru ini adalah jarak di antara kerusi Perdana Menteri dengan Ketua Pembangkang adalah dekat dan tentunya perbahasan di Dewan Rakyat pada kali ini adalah lebih menarik lagi. Mungkin mengambil semangat Parlimen Britain kot? Sama-sama kita saksikan nanti.

Gambar2 - Kayuhan Amal 1Malaysia Untuk Pelajaran, PM Najib & KM P/Pinang Kayuh Tapi Menteri Nie Naik Motor... Apa Barang??!!!!


Gambar-gambar ini telah dirakam pada hari Ahad lalu di dalam satu program yang dinamakan program Kayuhan Amal 1Malaysia Untuk Pelajaran di Straits Quay, Tanjong Tokong di Georgetown anjuran Kwang Wah Yit Poh.

Satu kemalangan telah berlaku melibatkan Mantan KM Penang Koh Tsu koon ketika dalam program tersebut.mujur hanya kemalanga kecil dan beliau tak mengalami kecederaan serius.

"Kejadian itu berlaku secara tiba-tiba dan saya tidak sempat menekan brek basikal lalu melanggar basikal dua remaja itu," katanya yang kelihatan berjalan terhencut-hencut dan tidak mengalami sebarang kecederaan serius meskipun berasa sakit di bahagian lutut kiri" ujar Koh.

di bawah ada beberapa gambar menarik kejadian itu..lagi di siniKah kah kah!! lu jatuh basikal maa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.