Panas!!! Pemasangan Papan Iklan di Bandaraya Alor Setar Boleh Mengegarkan Negeri Kedah, Apa Sebenarnya.. Jom Terjah!!!

http://aneroid09.files.wordpress.com/2008/09/farafauzanabertudung2.jpg

ALOR SETAR: Garis panduan baru untuk pemasangan papan iklan di Bandaraya Alor Setar sebagaimana diumumkan Datuk Bandar adalah satu langkah ke arah mengangkat masyarakat yang bertamadun dan bermaruah, demikian menurut Ketua Pemuda PAS kedah, Ustaz Ahmad Yahaya.

Sehubungan itu katanya, Dewan Pemuda PAS Kedah mengalu-alukan pengenalan garis panduan tersebut.

Ujar beliau, usaha itu perlu dilihat secara positif dan disokong semua pihak di mana ia telah menjulang martabat dan penghormatan sekaligus menyekat eksploitasi khususnya ke atas kaum hawa.

“Setiap wanita, biarpun mereka tiada pertalian darah dengan kita, hakikatnya mereka adalah ibu, isteri atau anak perempuan kepada seorang lelaki.

“Demikian itu kami berpandangan, Ketua Pemuda Gerakan, Tan Keng Liang yang begitu lantang mengkritik dan menyindir garis panduan tersebut tentunya tidak mahu melihat ibu atau isteri atau anak perempuannya dijadikan produk pemerdagangan dan hiasan mata dalam penampilan tidak sopan dan menjolok mata.

Video Panas!!! Umno Makin Tertekan Berkawan Dengan MCA, Jika Laksanakan Hudud 1.2 juta Rakyat Akan Hilang Pekerjaan: Dakwa Chua Soi Lek.. Jom Terjah!!!Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek mendakwa seramai 1.2 juta rakyat Malaysia akan kehilangan kerja sekiranya PAS melaksanakan hudud di Malaysia.

Chua yang memetik satu SMS oleh individu tidak dikenali, menyenaraikan pelbagai industri yang terjejas denga kehilangan pekerjaan yang didakwa itu, sekiranya hudud dilaksanakan.

Dakwanya, ia termasuk pekerjaan di resort perjudian Genting Highlands, pusat pertaruhan dan juga rumah urut.

Laporan Audit: Kerajaan PAS Kedah Bagi Duit Juta2 Kat Sapa Pula Neh.. Kalau Macam Nie Terguling La Dalam PRU 13 Nanti... Jom Terjah!!


PAS kedah memalukan.

Ada dua isu yang membabitkan kepincangan PAS dalam pentadbiran di Kedah.
Kerajaan negeri kedah jalan2 sambil buang duit rakyat. 

Perjalanan kes sepertimana yang didedahkan oleh jabatan audit negara.

1. Anak syarikat perbadanan menteri besar kedah = PMBKed = pernah cuba buat pinjaman sebanyak US40juta.

2. Kalau convert ke RM ia jadi RM134juta. WOW.. RM134juta tuee…

3. Yang kelakar lembaga pengarah tidak tahu menahu mengenai perkara tersebut. Hahaha. Ko duduk dalam syarikat tapi apa jadah orang dalam syarikat buat ko tatau. Kelakar bhai.

4. Menurut audit, permohonan pinjaman dibuat atas nama pengarah urusan dan pengurus besar oleh KCB = Kedah Corporation Berhad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.