Rumah Blogger Rocky's Bru Dipecah Masuk, Peugeot 470 Dilarikan.. Angkara Siapa?

KUALA LUMPUR, 7 Jan - Rumah Penasihat Editorial Kumpulan Malay Mail Datuk Ahirudin Attan yang juga dikenali sebagai blogger Rocky's Bru dipecah masuk dan kereta jenis Peugeot 470 miliknya dicuri awal pagi ini di Taman Damai Utama, Puchong.

Ahirudin, 49, yang juga Presiden Kelab Akhbar Kebangsaan ketika dihubungi Bernama berkata, kejadian itu berlaku sekitar 3 pagi ketika beliau, isteri dan ibu mentua, dan tiga anak serta tiga anak saudara, sedang tidur.

"Kejadian itu disedari apabila ibu mentua saya bangun kira-kira pukul 5 pagi dan melihat pintu utama rumah terbuka luas," katanya.

Ahirudin berkata bahawa sebaik menyedari perkara itu, ibu mentuanya memanggilnya dan beliau mendapati keretanya yang bernilai lebih RM100,000 dilarikan penjenayah.

Turut dibawa lari jam tangan isterinya yang diletakkan di atas meja di ruang tamu.

"Mungkin barang rumah kami tak banyak, jadi bila nampak kunci kereta mereka terus mengambilnya. Saya bertanya kepada pengawal keselamatan di kawasan perumahan ini dan mereka nampak kereta saya dibawa keluar pukul 3 lebih," katanya.

Ahirudin berkata kawasan perumahannya itu yang terletak dalam Bandar Kinrara baru tiga bulan menggunakan perkhidmatan pengawal keselamatan untuk menjaga kawasan itu.

Ketua Polis Dearah Serdang Supt Abdul Razak Elias ketika dihubungi berkata polis sedang menyiasat kes itu.

-- BERNAMA

Fauzi Nawawi Lega Isterinya Sudah Boleh Keluar Wad... Doktor Nasihat Supaya Berehat Tapi Nak Berlakon Juga

PETALING JAYA: Pelakon Lisdawati dibenarkan pulang dari Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru, tengah hari, Khamis selepas ditahan sejak tiga hari lalu.Menurut Lisda, doktor telah menasihatinya menjaga pemakanan serta mendapatkan rehat secukupnya. Bagaimanapun, pada keesokan hari (Jumaat), Lisda terpaksa menyambung penggambaran drama di bawah arahan Erma Fatima iaitu Aku Bukan Mariam."Alhamdulillah, saya kembali sihat dan akan mula aktif berlakon semula. Cuma saya akan memberi lebih perhatian dalam penjagaan makanan agar jangkitan usus saya tidak berulang."Kemudian pada 20 Februari ini, saya akan ke Mekah untuk menyambung penggambaran drama Aku Bukan Mariam dan pada masa yang sama saya dan kru akan menunaikan umrah," katanya ketika dihubungi mStar Online, Khamis.Tambah Lisda, dia merahsiakan berita kemasukannya ke wad daripada pengetahuan Fauzi Nawawi kerana enggan mengganggu konsentrasi suaminya itu yang sedang melakukan penggambaran di Kedah."Saya memang tak mahu ganggu dia. Risau pula bila nanti dia terkejar-kejar ke hospital dan pastinya dia akan memandu kereta dengan laju. Ini akan membahayakan dirinya."Selamat dia tak marah kerana merahsiakan darinya. Apa-apa pun, alhamdulillah, saya boleh bekerja semula dan sekarang ini saya sedang membuat urusan-urusan yang tertunggak,” katanya.


Dua hari lepas, Lisda telah ditahan di Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru ekoran jangkitan usus.


Bagaimanapun, Fauzi tidak dimaklumkan mengenai kemasukannya ke hospital itu kerana Lisda enggan suaminya berasa susah hati.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.