Ustaz Kazim Elias - ARTIS MALAYSIA 4

Bunuh Tunang Sendiri Akhirnya ke Tali Gantung

ALOR SETAR: Mahkamah Tinggi di sini, hari ini menjatuhi hukuman gantung sampai mati ke atas seorang lelaki kerana didapati bersalah membunuh tunangnya, empat tahun lalu.

Hakim Datuk Zamani A Rahim, membuat keputusan itu selepas mahkamah mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes melampaui keraguan munasabah.

Tertuduh, Raja Saiful Nizam Raja Ali, 27, dituduh melakukan kesalahan itu pada 29 Ogos 2006, jam antara 12.01 tengah malam hingga 4 pagi di lereng bukit Tanjung Jaga, Yan dengan sengaja melakukan pembunuhan menyebabkan kematian Rohayu Kasa, 28.

Dia didakwa mengikut seksyen 302 kanun keseksaan yang mana jika sabit kesalahan membawa hukuman gantung sampai mati.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwaraya Ridha Abdah Subri, manakala tertuduh diwakili G Ravishankar.

Suasana mahkamah menjadi sebak apabila ahli keluarga tertuduh yang hadir menangis dan berpelukan sebaik hukuman dijatuhkan.

Tertuduh yang berkemeja kuning dan berseluar gelap bagaimanapun kelihatan tenang.

Geng 12 Boleh Merayu Kepada J/K Disiplin..

Dua belas anggota PKR Sabah yang digantung daripada parti kerana dikatakan terlibat dalam rancangan menubuhkan sebuah parti baru masih boleh merayu kepada jawatankuasa disiplin PKR, kata Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata ini disebabkan 12 anggota terbabit menarik balik cadangan itu dan tidak melancarkan parti yang telah mereka tubuhkan.

"Saya harap mereka akan menerimanya secara jujur dan saya juga meminta kepimpinan parti supaya tidak merumitkan perkara ini.

"Kami perlu memberi mereka peluang untuk merayu. Ini hanyalah satu prosedur," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa perhubungan PKR Sabah di Kinarut semalam.

Anggota terbabit dikatakan telah membuat permohonan kepada pendaftar pertubuhan untuk mendaftarkan Parti Cinta Sabah pada Disember lalu ekoran rasa tidak puas hati naib presiden PKR Datuk Jeffrey Kitingan terhadap campurtangan kepimpinan pusat dalam urusan PKR di Sabah.

- Bernama

Isteri PM Najib Rosmah Patut Memohon Maaf.... Lihatlah Gambar2 Ini..


Gambar2 KM Menteri Bersama Di Majlis Berbuka Puasa Di Masjid Tmn Tun Sardon... Hebat Sungguh, Moga Doa Khatib Adik Mufti Dimakbul Allah SWT.

1. KM Lim Guan Eng di majlis berbuka puasa di Masjid Tmn Tun Sardon, Gelugor, Penang, bersama YB Rayer, Ustz,Shobri Arshad, Tn Hj Ali.


2. Ketua Menteri bersama rakyat di halaman surau di Permatang Tok Jaya dan markas di Penaga dalam program "Bantuan fakir miskin dan majlis berbuka puasa".
3. Majlis berbuka puasa dan penyampaian hamper Raya kepada penduduk di halaman Surau Kampong Jawa, Butterworth.4. Ketua Menteri bersama MP Yusmadi, Datuk Speaker, pegawai penyelaras Halil dan lain-lain pegawai di masjid di Permatang Pasir. KM Lim sempat mengedarkan hamper Hari Raya untuk keluarga fakir miskin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.