Dadah: Pelakoan Dan Pelawak Terkenal, Saiful Apek Didenda RM2,500 Dan Diletak dalam Pengawasan 3 Tahun.. Jom Terjah!!!


Pelakon dan pelawak terkenal Saiful Apek bersama tiga pekerjanya masing-masing dikenakan denda RM2,500 oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam, hari ini selepas didapati bersalah memasukkan dadah jenis kanabis ke dalam badan, empat tahun lalu.
Hakim Datuk Nurchaya Arshad membuat keputusan itu selepas membenarkan rayuan pendakwaan terhadap perintah Mahkamah Majistret Petaling Jaya yang membebaskan mereka daripada pertuduhan pada 30 September tahun lalu.
Beliau turut memerintahkan semua tertuduh diletakkan di bawah pengawasan selama tiga tahun.

MALANG!!! Ujian Besar Buat Pengacara Hebat TV Al-Hijrah, Amin Idris Berkaitan Isu Video Yang Mengaibkan.. Jom Terjah!!!

Kuala Lumpur: “Patutlah sepanjang 10 minit perbualan kami melalui Skype, lelaki itu minta saya melakukan beberapa pergerakan badan. Rupa-rupanya dia rakam dan gunakannya untuk buat tiga video pendek yang mengaibkan saya.
“Dia ugut akan musnahkan kerjaya dan masa depan saya dengan sebarkan video itu jika saya tidak mengirimkan wang RM20,000 kepadanya,” kata penyampai stesen televisyen Al-Hijrah, Amin Idris.

Simpati!!! Derita Isteri 'Digantung Tak Tali’ Lebih 15 tahun, Mahkamah Syariah Belum Lulus Permohonan Fasakh.. Salah Siapa? Jom Terjah!!!


Ruzana Othman, 56, menderita 'digantung tak tali’ setelah ditinggalkan suaminya lebih 15 tahun sementara pihak mahkamah belum meluluskan permohonan fasaknya.
  
Katanya beliau amat kesal dengan proses pelaksanaan dan prosedur mahkamah syariah setelah beliau memfail permohonan fasak dua tahun lepas, namun sehingga kini tiada keputusan yang dikeluarkan.
  
"Pihak mahkamah suruh saya cari suami saya dengan mengiklankan terlebih dahulu. Saya buat walaupun saya tidak lagi bekerja namun saya cuba cari duit untuk laksanakannya.
   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.