[Gambar] Inilah Bayi Lima Bulan Koma Dipercayai Didera Pengasuh Di Kulim.. Jom Terjah!!!


ALOR SETAR: Seorang bayi lelaki berusia lima bulan dilaporkan koma sejak hampir sebulan lalu dipercayai didera pengasuhnya di rumah pengasuh itu di Taman Kenari, Kulim.
Muhamad Taufiq Danial Amri Izwan dilapor mengalami pendarahan di kepala dan mata dan kini terpaksa bergantung hidup dengan alat bantuan pernafasan.
Ibunya Rosmira Ramli, 28, dari Taman Bagan, Kulim berkata kejadian itu berlaku pada 20 Jun lalu.
Menceritakan kejadian itu, beliau berkata, waktu itu beliau sedang bekerja di sebuah pasar raya apabila menerima panggilan daripada pengasuh berusia 50-an itu mengenai keadaan anaknya, sebelum beliau bergegas pulang untuk membawa anaknya ke Hospital Kulim untuk mendapat rawatan.
"Ketika sampai di hospital, doktor cakap anak saya dah tak bernyawa, tapi doktor telah sedaya upaya menyelamatkan nyawa anak sulung ini saya sehingga dia bernafas semula," katanya kepada pemberita di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, Rabu.

Persembahan Secara Terbuka Datuk Siti Nurhaliza, Penganjur Diberi Amaran

Datuk Siti Nurhaliza

KOTA BHARU: Kerajaan Negeri Kelantan akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana individu atau penganjur yang melanggar Enakmen Kawalan Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998 yang dikuatkuasakan di negeri itu.

Menurut laporan akhbar Sinar Harian, kenyataan tegas itu disuarakan berikutan kehadiran penyanyi terkemuka negara, Datuk Siti Nurhaliza ketika mengadakan persembahan terbuka di Jamuan Perdana Perayaan Hari Guru 2012 peringkat Kota Bharu, Sabtu lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pihaknya tidak akan berkompromi dengan pihak yang gagal mengikut undang-undang di bawah yang ditetapkan Kerajaan Negeri.

[Video] Terkini: Anggota Polis Cium Tangan Tuan Guru Nik Abdul Aziz.. Jom Terjah!!


 

jadi itu menunjukkan bukan semua polis jahat. 
Polis pun bole menilai yg mana intan yg mana kaca. 
Simple conclusion pun tak bole nak pikir. Ape pun tak bole.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.