Gambar2 : Wardina Sertai Program Pemimpin PR Bersama Rakyat...Sudah pasti ramai yang cukup mengenali wajah salah seorang pengacara siaran pagi di TV3, Malaysia Hari Ini [MHI]. Wajah wanita bertudung diatas itu adalah Wardina Safiyyah….

Wardina Safiyyah 32 tahun, mula melonjakkan namanya ketika melakonkan watak dalam siri sitcom telivsyen “Spanar Jaya” bersama Opie Zami anak Allahyarham Zami Ismail.

Ketika itu Wardina belum lagi bertudung…, membawa imej gadis seksi dan memiliki wajah kacukan….

Mutakhir ini, kemunculan Wardina hanya boleh kita tatapi setiap pagi menerusi slot MHI di saluran TV3 yang dikuasai pengurusannya oleh Media Prima.

Baru baru ini Wardina pernah menggemparkan pentas politik media maya menerusi perang Facebook, Tweeter dan Blog apabila tercetusnya cerita Wardina secara sinis mahu aktif politik tetapi bukan bersama komponen kerajaan BN….

Semalam semakin terserlah apabila tersebar beberapa gambar gambar Wardina menyertai program pemimpin kerajaan negeri bersama rakyat.

Gambar di sebelah ini pula…, Wardina sedang berucap dalam majlis tersebut…!!

Pendedahan Dari Dalam!!! Orang Yang Paling Intim Dengan Isteri PM Rosmah Akan Dilantik Sebagai Menteri Penerangan Yang Baru

Oleh SAFAR JUMAAT

CUKUP sukar menafikan apa yang orang ramai perkatakan mengenai isteri Perdana Menteri (PM), Datin Seri Rosmah Mansor yang terlalu berkuasa di belakang tabir, sekaligus membayangi kepimpinan suaminya, Mohd Najib Tun Razak.

Terbaru, desas-desus mengatakan akan ada Menteri Penerangan (Komunikasi dan Kebudayaan) yang baru, seorang tokoh muda dalam dunia penyiaran bernama Dato’ Seri Farid Ridzuan.

Khabar ini bukan dibawa oleh mereka yang duduk di kedai kopi tetapi, datangnya dari ruangan gossip sebuah akhbar arus perdana yang tentunya, kewibawaan sumber itu sukar dinafikan oleh mereka yang dekat dengan kepimpinan negara.

Kenapa dengan Menteri Penerangan sekarang? Ada yang tidak kena atau, isteri Perdana Menteri tidak gemarkan gerakkerjanya? Khabarnya, alasan yang digunakan untuk mendapatkan khidmat Menteri Penerangan yang baru bagi tujuan menyelamatkan RTM.

Tidak mustahil, Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan ini akan dipecahkan dua, seorang Menteri baru dilantik untuk menjadi Menteri Penerangan yang tentunya pilihan isteri Perdana Menteri dan Rais Yatim dikekalkan di Kementerian Komunikasi dan Kebudayaan yang bakal ditambah dengan Warisan.

Farid adalah bekas orang besar di Media Prima yang antaranya menguasai TV3. Katanya, dia diminta meninggalkan kumpulan media besar itu kerana dilantik menjadi seorang pegawai khas kepada seseorang di Jabatan Perdana Menteri.

Jika Farid sanggup meninggalkan sebuah kumpulan media besar untuk menjadi seorang pegawai khas di Jabatan Perdana Menteri, tentulah pendapatannya jauh lebih besar daripada apa yang dia dapat selama ini di kumpulan media besar itu, atau dia dijanjikan dengan jawatan yang lebih besar dari jawatannya sebelum ini.

Hari ini, di luar sana, termasuk di sekitar PWTC, di mana terletaknya Ibu Pejabat Umno, cakap-cakap mengenai kemungkinan Farid dilantik menjadi Menteri Penerangan semakin rancak.

Bila menyebut pasal Farid, semua mereka yang rapat dengan Umno tahu hubungan intimnya dengan isteri Perdana Menteri yang berkuasa itu.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohamad Nazri Aziz mengatakan pembabitan aktif Rosmah Mansor di peringkat antarabangsa adalah sesuatu yang positif, terutamanya dalam memartabatkan nama Malaysia.

Ketika menjawab soalan Ahli Parlimen Libaran, Dato’ Juslie Ajirol, Mohamad Nazri berkata, pembabitan secara aktif isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dalam pelbagai konvensyen atau seminar antarabangsa adalah sesuatu yang positif, terutama dalam memartabatkan nama Malaysia pada peringkat antarabangsa.

Katanya, penyertaan itu adalah satu pengiktirafan dan penghormatan kepada Malaysia sebagai sebuah negara yang mempunyai dasar, strategi dan pelaksanaan baik dalam pelbagai bidang seperti pendidikan, pendidikan awal dan penjagaan kanakkanak serta aspek pembangunan wanita dan kebajikan.

“Jesteru, melalui pembabitan dan pendekatan sebegini, Malaysia dapat berkongsi pengalaman dan pencapaian dalam bidang berkenaan.

Secara tidak langsung, ia juga akan dapat menyakinkan persepsi antarabangsa terhadap pencapaian Malaysia dalam bidang berkenaan,” kata Mohamad Nazri.

Dalam perkembangan yang sama, ramai juga melihat, kemunculan Rosmah kini seolaholah sudah mengatasi kehadiran Menteri Pembangunan Keluarga, Wanita dan Masyarakat, Dato’ Seri Shahrizat Abdul Jalil yang dilihat hanya menjadi Menteri pengiring kepada Rosmah.

Tingkah laku Rosmah sudah banyak diperkatakan. Pertunangan anaknya dengan anak pembesar Kazakhtan juga dipertikaikan kerana Najib dan Rosmah dikatakan mengambil kesempatan dari lawatan rasmi untuk tujuan keluarganya tetapi telah dinafikan Sharizat dan dipertahankan Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, seperti serangannya kepada Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr. Zulkifli Ahmad.

Sebelum ini, cerita mengenai keborosan Rosmah berbelanja di luar negara, menjadi bahan percakapan tetapi kesemuanya tidak merisaukan Rosmah, tetapi tidak pula diketahui apakah Najib bersetuju dengan semua tingkah laku isterinya itu.

Rosmah juga dikatakan terlibat secara langsung di dalam membuat dan menyokong sesiapa sahaja yang dikira layak mengetuai GLC dan jawatan-jawatan tertentu dalam kerajaan.

Malahan, ramai yang berjawatan dalam Umno di Ibu Pejabat Umno khabarnya dilantik kerana pandai menjaga hati Rosmah walaupun, dari segi kelayakan, orang yang pandai menjaga hati Rosmah itu tidak begitu baik.

Beberapa pihak yang mendakwa dirinya terbabit dengan perniagaan kontrak dengan kerajaan pula mendakwa Rosmah dikatakan terbabit membantu sesiapa yang disukainya mendapatkan kontrak.

Sejauh mana kebenaran dakwaan ini, tidak siapa dapat mengesahkannya, tetapi sekurangkurangnya cerita-cerita yang keluar ini, sedikit sebanyak menyinggung kepimpinan Najib.

Kemunculan Rosmah yang cukup kerap di kaca TV betul-betul menenggelamkan sebahagian Menteri yang Najib lantik mengetuai satu-satu kementerian yang besar dan penting.

Ketua Setiausaha Kementerian (KSU) yang dikatakan peneraju utama sesebuah kementerian juga tidak sering dilihat muncul di kaca TV, malahan, ada KSU yang langsung tidak dikenali rakyat, kerana kurang muncul di surat khabar dan kaca TV, sebaliknya Rosmah, berada di tahap yang berbeza.

Rasa takut isteri-isteri menteri berketuakan Rosmah sebagai Pengerusi Badan Amal dan Kebajikan Isteri-Isteri Menteri (BAKTI) juga mengesahkan, mereka terpaksa belajar menyanyi bagi mendampingi Rosmah selain tarian poco-poco.

Tiada siapa antara isteri menteri yang boleh mengatakan Rosmah tidak pandai menyanyi, jika mahu berada di dalam zon selamat. Rosmah diketahui seorang penyanyi yang tidak pernah melepaskan peluang mengalunkan suara, tidak kira di mana sahaja dia berada.

Barangkali Najib sendiri memuji-muji kemerduan suara isterinya menyampaikan lagu-lagu pilihan, tetapi yang lebih mustahak, imej Najib kini benarbenar terganggu dengan kemunculan Rosmah yang semakin menjadi-jadi, berselangseli dengan pelbagai fesyen pakaian serta sanggul tinggi tak bertutup di kepalanya.

Rosmah tentunya tahu semua kecaman orang ramai ini terhadapnya tetapi, dia tidak akan mengurangkan semua kegiatannya kerana dia sudah merasakan dirinya berada di status tertentu yang kurang sedikit dari Perdana Menteri tetapi lebih tinggi dari seorang yang berjawatan menteri.

Mengapa Personaliti TV Zakiah Anas Digelar "Wanita Pistol" - Bakal Jadi Usahawan Produk Kecantikan...

PENGLIBATAN selama 20 tahun dalam bidang penyiaran banyak mematangkan Zakiah Anas, 45, untuk bergelar seorang personaliti televisyen yang berjaya. Bukan calang-calang orang, wanita ini juga begitu komited dengan kerjayanya sehingga namanya begitu sinonim dengan TV3.

Wanita kelahiran Bagan Serai, Perak ini pernah menjadi pembaca berita Buletin Utamasebelum meluaskan destinasi pengacaraannya menerusi rancangan 999, Bersamamudan yang terbaru, 360.

Malah, disebabkan wajahnya sering ditonton dalam program bercorak jenayah, ramai yang menggelar dirinya sebagai “wanita pistol”. Gelaran itu memperlihatkan dia sebenarnya berjaya dengan program tersebut.

Sebalik nama dan populariti yang ditempa itu, mungkin ada yang tidak tahu tentang sisi lain kehidupan ibu kepada tiga orang anak ini.

Bunyinya agak pelik, tetapi hakikatnya persekitaran boleh mempengaruhi perasaan Zakiah. Waktu senja memberikan gambaran buruk kepada dirinya. Menjelang senja, dia akan menjadi sedih dan suram.

“Saya tidak boleh bersendirian apabila waktu senja kerana hati saya akan menjadi sedih. Jadi, saya akan pastikan bersama-sama anak atau teman rapat pada waktu itu agar perasaan saya tidak sayu.

“Saya tidak tahu kenapa ia berlaku dalam diri saya, tetapi perasaan itu datang secara semula jadi,” katanya kepada OopStarz!.

Sejak tidak tinggal sebumbung lagi dengan suaminya, Mohamad Yusof @ Mohamed Yusof Taib sejak dua tahun lalu, Zakiah akui lebih selesa hidup bersendirian dan hanya ditemani anak serta rakan terdekat.

“Saya suka menyendiri dan tidak menunggu sesiapa. Sekarang ini, saya sedang melalui proses penceraian dengan suami di mahkamah,” ujarnya menjelaskan tentang statusnya sekarang.

Pada Rabu lalu, dia melantik seorang peguam syarie untuk mewakilinya dalam jawatan kuasa hakam (penimbang tara) bagi mencari jalan penyelesaian masalah perkahwinannya.

Pelantikan hakam itu dibuat di hadapan Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad pada prosiding yang dijalankan secara tertutup dan laporan hakam itu akan dibentangkan pada 25 Julai ini.

Tidak hanya menumpukan kepada karier penyiaran, wanita cantik ini turut berjinak-jinak menjadi usahawan produk kecantikan. Dia akan menghasilkan krim pelangsingan badan dalam masa terdekat ini.

10 Soalan Menarik

1. Gimnasium atau padang?

Saya lebih suka bersenam digimnasium. Ikutkan saya tiada masalahdengan berat badan tetapi saya nakmenegangkan dan membentuk badanmenjadi lebih cantik. Tetapi saya taknak nampak terlalu kurus.

2. Menyanyi atau berlakon?

Jika tidak mengacara, mungkin sayaakan memilih bidang nyanyian keranaia sudah menjadi darah daging saya.

3. Penyanyi wanita yang palingdisegani?

Sudah tentunya Datuk Sheila Majidkerana dia merupakan seorangpenyanyi yang tidak ‘over’ danmempunyai cara nyanyian tersendiriwalaupun lagu bernada rancak atauperlahan.

4. Suka menonton filem di televisyenatau pawagam?

Saya pilih televisyen sebab lebih relaksapabila menonton di rumah. Apabilastres, saya akan meluangkan masauntuk menonton DVD seorang diriataupun dengan anak-anak.

5. Baju kurung atau baju kebaya?

Baju kurung pesak atau moden keranasaya masih mengekalkan ciri-ciritradisional danberasal dari kampung iaitu di BaganSerai, Perak.

6. Lelaki Melayu atau kacukan?

Melayu kerana lebih mudah untuksesuaikan diri dengan pasangan kita.Jika ditakdirkan dengan lelaki kacukan,saya mahukan lelaki kacukan Melayu.

7. Malam atau siang?

Siang iaitu sebelah pagi sebabsetelah bangun dari tidur, kita akanmemikirkan kehidupan dan inginkansuasana yang ceria. Saya tidak sukawaktu senja kerana suasananya nampaksuram.

8. Kereta atau motor?

Kereta kerana lebih selamat berbandingmotor yang lebih berisiko untuk cedera.Lagipun saya gayat nak naik motor.

9. Snorkel atau selam skuba?

Snorkel kerana saya fobia dengan lautdalam. Saya takut tak timbul-timbullagi sebab dulu saya pernah lemassewaktu usia lima tahun di SungaiPerak.

10. Rambut hitam atau perang?

Hitam kerana lebih sesuai dengan kulit saya yang tak berapa putih.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.