Dakwaan Timb Menteri Terlibat Dengan Dalang Pelacuran : Arjunan buat laporan polis dakwa terima ugutan bunuh

KUALA LUMPUR: Seorang anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR), M S Arjunan hari ini membuat laporan polis selepas mendakwa menerima ugutan bunuh menerusi satu panggilan telefon, petang semalam.

Setiausaha PKR Ipoh-Barat itu membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfield di sini.

Bercakap kepada pemberita selepas membuat laporan itu, Arjunan berkata beliau membuat laporan polis itu kerana khuatir terjadi sebarang perkara yang tidak diingini terhadap diri dan anggota keluarganya.

Beliau mendakwa menerima panggilan berkenaan 3.39 petang semalam dari seorang lelaki berbangsa India yang tidak dikenali yang memaki serta mengugut untuk membunuhnya dan keluarganya.

Sabtu lalu, Arjunan membuat laporan polis terhadap Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahterana Bandar, Datuk M Saravanan mendakwa timbalan menteri itu terlibat dalam kegiatan tidak bermoral seperti pelacuran dan gangsterisme di Brickfields.

Beliau mendakwa mempunyai bukti kukuh terhadap dakwaannya itu namun ia diberikan kepada peguamnya untuk didedahkan setelah kes berkenaan dibawa ke mahkamah.

Sementara itu, Pengarah Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata selagi Arjunan tidak kemukakan bukti yang dimiliknya, selagi itu juga polis tidak dapat teruskan siasatan.
Justeru, katanya tidak ada alasan untuk polis memanggil atau merekodkan keterangan timbalan menteri berkenaan.

Semalam, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan turut melahirkan rasa kesal dengan sikap Arjunan yang enggan memberi kerjasama dan menyembunyikan bukti berkenaan dakwaannya terhadap timbalan menteri itu.

Beliau berkata sikap Arjunan hanya akan melewatkan proses siasatan yang sedang dilakukan.

- BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.