Hangit!!! Guru Kafa DiPECAT Gara-gara Tuntut Kenaikan Elaun, Ini Ceritanya.. Jom Terjah!!!SHAH ALAM - Guru sambilan Sekolah Rendah Agama Pekan Kapar, Ekhsan Bukharee Badrul Hisham, 24, terus diberi tekanan apabila menerima surat penamatan perkhidmatan daripada Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), semalam.

Ekhsan Bukharee berkata,  dia terus diberi tekanan demi tekanan susulan perjuangannya dalam isu tuntutan elaun guru  Kelas Al-Quran dan Fardu Ain (Kafa).


Menurutnya, pada 9 April 2015, dia diminta menyerahkan surat tunjuk sebab dan pada 24 April 2015 pula, dia diminta untuk menghadirkan prosiding siasatan.


"Semalam (20 Mei ), saya diberikan surat pemecatan ,"katanya kepada Sinar Harian.


Sebelum itu, menerusi akaun twitter miliknya, Ekhsan Bukharee berkata, dia akan mengakhiri amanah di sekolah dengan semangat.


" Kenyataan khusus berkenaan surat pemecatan saya akan menyusul. Bukan berhenti bila jatuh tapi bangkit!," katanya.


Berikutan itu, katanya lagi, dia akan membuat sidang media di pintu pagar utama Bangunan SUK, Shah Alam esok (Jumaat) pada jam 11.00 pagi. 

 
Pada 8 April lalu, Ekhsan Bukharee dihalang memasuki Dun bagi menuntut janji kerajaan negeri sebelum ini untuk menaikkan elaun guru Kafa daripada RM1,300 kepada RM1,500 sebulan.


Berikutan itu, dia menerima surat tunjuk sebab daripada Jais dan berkemungkinan menerima tindakan tegas.


-Sinar Harian

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.