MB Ku YAB Ustaz Azizan Jawab Isu Pemilihan Exco Kerajaan Negeri... Sebenarnya Inilah Puncanya..

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata pemilihan exco kerajaan negeri adalah hak beliau tanpa perlu merujuk kepada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

penang kedah timber logging azizan abdul razak 310708 02Azizan (kanan) berkata beliau telah menyerahkan senarai nama exco kerajaan negeri bagi 2012 kepada Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, yang juga Yang di-Pertuan Agong, dua hari lepas di Istana Negara.
  
"Walaupun Sultan Kedah menjadi Yang di-Pertuan Agong, segala pelantikan exco kerajaan negeri masih dalam bidangkuasa baginda, dan saya tak akan buat sebelum dapat perkenan baginda kerana ia tradisi kerajaan negeri.
  
"Biasanya, Tuanku Sultan akan perkenan, (terpulang kepada) baginda tolak yang tu (exco lama), dan bagi yang ni (exco baru), dan bila dapat surat, baru boleh bagi tau," katanya kepada pemberita malam tadi.

Beliau berkata senarai exco dari Pejabat Sultan Kedah dijangka diterima Ahad ini.

Azizan juga berkata sebenarnya tidak timbul soal menolak pelantikan semula oleh dua exco seperti yang dilaporkan kerana beliau belum mengeluarkan surat tawaran kepada mereka.
  
"Pasai apa dia nak hantar surat, saya tak buat tawaran lagi, kalau hantar surat, baru boleh tolak, surat tak hantar, tawaran nak tolak macam mana. Spekulasi ni ada benda betul, dan ada tak betul," katanya.

Beliau mengulas khabar angin dua exco Kedah menghantar surat kepada beliau bagi menyatakan keengganan dilantik semula ke jawatan itu, yang dijadual diumumkan Selasa ini.
  
Phahrolrazi Mohd ZawawiDua exco yang disebut-sebut berbuat demikian ialah Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Kedah Datuk Phahrolrazi Zawawi (kiri) dan Timbalan Pesuruhjaya II Datuk Dr Ismail Salleh, yang dipercayai kerana kecewa dengan sikap serta kepemimpinan Azizan, yang juga pesuruhjaya PAS negeri, berhubung pelbagai isu kebelakangan ini.
  
Kedua-dua exco itu tidak mengesah atau menafikan khabar angin itu, dan menyerahkan perkara tersebut kepada Azizan.
  
Majlis pelantikan anggota exco kerajaan negeri Kedah bagi tahun 2012 akan diadakan di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

- Bernama

3 comments:

 1. masa dok kalah dulu hampa srmua ok ja,mai dah rakyat bg hampa mng lagu ni plk peghangai hampa.yg kami dok pngkh hampa seumog-umog tak kan lagu ni hampa nk balaih blk kot.ada yg keghaih kepala,ada yg meghajuk,ada yg bebai ,semua seropa,pema la bgu hampa nk tunjuk...

  ReplyDelete
 2. tu lah klu perjuangan x ikhlas kerana Allah nilah jadinya, bila x beri habuan mulalah merajuk, contoh yang jelas Hasan Ali tu

  ReplyDelete
 3. Salam,

  1. Anwarinas sebenarnya adalah kelab penyokong Yahudi dalam PAS yang berusaha untuk menyingkir MB Kedah.

  2. Lambat laun MB Kedah akan tersingkir juga.

  3. Polis dan militeri berkerja keras untuk merealisasikan matlamat Yahudi.

  4. Selepas kemenangan PR dalam PRU ke 13 nanti, Malaysia akan dikuasai oleh Yahudi melalui Singapura.

  5. Habislah Melayu dan Islam buat selama-lamanya.

  6. Sebelum dan selepas mencapai kemerdekaan, Malaysia sentiasa berada di bawah kekuasaan Yahudi - kita tidak pernah merdeka.

  7. Tun Razak dibunoh kerana dasar-dasar beliau yang pro-Melayu dan Islam.

  8. Polis dan militeri bebas beroperasi sendiri di bawah pengaruh Yahudi tanpa pengetahuan dan kelulusan dpd Mentari-menteri masing-masing.

  9. Mahathir telah menghapuskan DEB, Bahasa Melayu, akta pelajaran 1961 yang pro-Melayu dan beliau membawa masuk golongan bukan Melayu sebagai rakyat Malaysia yang baru.

  10. Mahathir khianat dan berlaku jahat terhadap Melayu dan Islam kerana beliau adalah agen Yahudi tetapi Melayu bodoh kata "Hidup Mahathir!"

  11. Pak Lah dan Najib ikut Mahathir.

  12. Mahathir, Pak Lah, Anwar, Nor Mohammad dan KJ kesemuanya adalah keling paria yang merosakkan Melayu dan Islam.

  13. Orang-orang Melayu sudah muak dgn UMNO dan Rosmah - kalau di kampong saya yang kuat menyokong UMNO pun sudah berubah, nampaknya habislah UMNO kali ini.

  14. Najib dan Rosmah sudah jual Melayu dan Islam kpd Yahudi, Anwar dan PR pun sama juga - kita semua sudah dan akan terus digadai oleh para pemimpin kita, baik UMNO mahupun PR, kpd Yahudi.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.